SunSäbä

SunSäbä on kesäkiertueella esiteltävä konsepti, joka tuo salibandyn ulkoilmaan ja haluaa parantaa kuntien lähiliikuntamahdollisuuksia koko Suomessa. Kesän 2019 SunSäbä-tapahtumakalenteri on nyt julkaistu!

Viimeksi päivitetty 2.4.2019 11:38

SunSäbä on ulkoilmaan soveltuva salibandyn muoto, jota pelataan erityisellä Multisport-alustalla. SunSäbä-kesäkiertueen visio on palauttaa palloilu raittiiseen ulkoilmaan ja tuoda salibandy Suomen suosituimmaksi pihapeliksi. 

Katusählystä SunSäbä eroaa siinä, että sitä pelataan isoihin maaleihin ja maalivahdein. Kenttäpelaajien määrä voi kentän koosta riippuen vaihdella vaikkapa kolmesta viiteen. Multisport-alusta tekee pelistä salibandyn kaltaisen pallon hallitsemisen ollessa samankaltaista kuin halliolosuhteissa. 

SunSäbä on lähiliikunnan olosuhdetyötä, joka haluaa rohkaista ja innostaa kaikkia Suomen kuntia rakentamaan lisää lähiliikuntapaikkoja kaikenikäisiä liikuttamaan. Lähiliikuntapaikaksi soveltuu erinomaisesti helposti koottava, huollettava ja siirrettävä Multisport-alusta. SunSäbä ei aja vain salibandyn etua, vaan sama alusta sopii lähes lajiin kuin lajiin. 

Sunsaba2019_kalenteri_1.jpg

SunSäbä pilotoitiin ensimmäistä kertaa viime vuonna 2018. Kesän 2019 SunSäbä-kalenteri on nyt julkaistu. Salibandyn MM-kisat pelataan Helsingissä joulukuussa 2020 ja SunSäbä on osa virallista MM-kisamatkaa.

Tulevana kesänä 2019 SunSäbä-kiertue nähdään yhteensä 16 paikkakunnalla ympäri Suomen. Kesän ensimmäisen tapahtuman järjestää SB Vantaa 10.-11.5. Vantaalla. Toukokuussa järjestetään yhteensä kolme tapahtumaa, joista Vantaan lisäksi SunSäbä nähdään Uudessakaupungissa ja Kauniaisissa.

Kesäkuussa SunSäbä-kiertue nähdään Lahdessa, Porissa, Jyväskylässä, Tampereella ja Helsingissä. Heinäkuussa kiertuekuukauden aloittaa Kajaanin viisipäiväinen ulkonapelaamisen tapahtuma. Heinäkuussa SunSäbä nähdään myös Seinäjoella ja Naantalissa. Elokuussa kiertue suuntaan Mynämäelle, Kouvolaan, Lempäälään ja kuun lopussa Huittisille. SunSäbä-kiertuekesän päättää Janakkalan tapahtuma syyskuun alussa. SunSäbä -tapahtumat järjestetään tiiviissä yhteistyössä paikallisten salibandyseurojen kanssa.

Järjestäjille: 

Opas SunSäbä-tapahtuman järjestäjille (julkaistaan huhtikuun aikana)

Lisätiedot:

SunSäbä: Pelaamisen kehittäjä Tiina Koivisto, tiina.koivisto(at)salibandy.fi, 0400529014 

Ulkoalustoista: Olosuhdepäällikkö Esko Kyyhkynen, esko.kyyhkynen(at)salibandy.fi

Katusähly: Pelaamisen kehittäjä Eeva Welling, eeva.welling(at)salibandy.fi, 0400529006

Lue lisää:

SunSäbä-kiertue tänä kesänä isompana kuin koskaan - Katso kesän tapahtumakalenteri
SunSäbä palauttaa palloilun raittiiseen ilmaan

SunSäbä haluaa parantaa kuntien lähiliikunnan mahdollisuuksia
Olympiakomitean erityisasiantuntija: SunSäbä on mahdollisuus pihapelikulttuurin uuteen tulemiseen

Kiertueella mukana

SunSäbä kumppanit
CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSector AlarmSokos HotelsSubwayTeho sportTuplaUnihocVeikkausViking LineVW-HyötyautotXZ
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.