SPV ja Classic pelaavat TEHO Sport Suomen Cupin miesten pokaalista

Hallitseva cupmestari Seinäjoen Peliveljet ratkoo huomenna Classicia vastaa TEHO Sport  Suomen Cupin kohtalon lyötyään myöhäisillan välierässä Turussa Divari-joukkue O2-Jyväskylän maalein 12-3.

Ennakkoluulottomasti iskenyt O2-Jyväskylä loi avauserän ensimmäiset maalipaikat, mutta laukaukset viuhuivat päin SPV-vahti Anton Kronqvistia. Sitten näytti liigajoukkue maaliteon mallia Matias Lintulan ja Eero Karjanlahden viedessä Peliveljet kahdella edelle, ja kohta seisoi taululla jo 3-0 keskisuomalaisten omaksi maaliksi merkityn osuman jälkeen. Avauserän loppuun tuotti O2-Jyväskylän taistelukin tulosta, kun seuraikoni Joni Lempinen osui ensin puolustuksen keskeltä ja kohta uudelleen poikkisyötöstä. Molemmat osumat syötti 2006 syntynyt Marius Niemelä.

Vielä ottelun puolivälissä väännettiin lukemissa 3-2, mutta eroa alkoi syntyä, kun SPV hyödynsi illan ensimmäisen ylivoimansa Jukka-Pekka Pelto-Arvon iskettyä Jeri Heikkilän kaukolaukauksen paluupallon verkkoon.  Perään iski Aaro Tammiranta vastaiskusta 5-2 ja Santeri Uusi-Laitila komealla viivapommilla 6-2.  Kolmannessa erässä Peliveljet sitten latoi kuusi osumaa lisää Divari-joukkueen kangistuessa liigatempossa. O2-Jyväskylän kolmannen maalin sijoitti loppuhetkillä vasta 2007 syntynyt Aatu Knuuti.

– Ekat kymmenen minuuttia meiltä aika kypsää peliä ja ehkä vähän tuudittauduttiin, SPV:n Eero Karjanlahti pohti Ylen haastattelussa.
– Huomattiin kuitenkin seuraavat parikymmentä minuuttia, että ei se niin menekään. Kopissa ennen kolmatta erää latauduttiin taas viimeiseen, ja hyvä tulos tuli lopulta. O2 oli selvästi ihan Divarin kärkikastia, aika fyysinen ryhmä ja taitoa löytyi myös.

O2-Jyväskylän Markus Manninen myönsi vauhdin olleen Divari-ryhmälle kova.
– Hiki tuli, sanotaanko näin. Ihan tosi kiva oli pelata ja nauttia kovaa liigajoukkuetta vastaan. He nostivat pelitemmon niin korkealle, että meillä riittivät sitten rahkeet hetken aikaa pysytellä mukana.

Loppuottelu alkaa lauantaina klo 19, ja se nähdään TV2:ssa.

Anssi Koskisen ottelukuviin 

Kuva: Anssi Koskinen

Haastattelussa Joni Lempinen, O2-JKL:

Haastattelussa Santeri Uusi-Laitila, SPV:

Jaa artikkeli