Salibandyn superviikolla jakoon yli 2200 mitalia – F-liigan finaalit, liiganousu, juniorien ratkaisupelejä ja U17-maajoukkuetapahtuma

Salibandyssa on alkanut todellinen superviikko, kun F-liigassa pelataan sekä naisten että miesten finaaleja, ensi kauden miesten uusi liigajoukkue ratkeaa, juniorit ratkovat loppuja mestaruuksiaan ja uusi U17-ikäluokka pelaa Eerikkilässä ensimmäiset maaottelunsa.

Tällä viikolla ripustetaan pelaajien ja taustahenkilöiden kauloihin yhteensä yli 2200 salibandymitalia, joista suurin osa on jaossa Etelä-Suomen aluesarjoissa sekä ensi kertaa pelattavissa P15–P18-ikäluokkien alueellisten sarjojen valtakunnallisissa lopputurnauksissa.

Naisten mestaruus on katkolla sarjaa 3-2 johtavalle PSS:lle keskiviikkona Turussa, ja tarvittaessa jatketaan lauantaina Porvoossa.

Miesten finaalisarja Classicin ja Nokian KrP:n välillä starttaa keskiviikkona Lempäälän Bläk Boksissa, ja toinen ottelu on vuorossa perjantaina Raholassa ja kolmas sunnuntaina taas Lempäälässä.

Miesten pronssiottelu Oilers–TPS nähdään perjantaina Tapiolassa.

Paikka ensi kauden F-liigassa on katkolla FBC Turulle torstaina Kupittaalla. Jos Josba kuitenkin venyttää sarjaa, se jatkuu lauantaina Joensuussa ja ratkeaa viimeistään sunnuntaina Turussa.

Lue lisää ja seuraa tuloksia F-liigan sivuilta

Floorball Future Stars kokoaa U17-ikäluokan huiput Eerikkilään

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueturnaus Floorball Future Stars mitellään perjantaista sunnuntaihin Eerikkilässä, ja kaikki 12 ottelua nähdään suorina Salibandyliiton YouTube-kanavalla. Mukana ovat tytöissä Suomi U17, Sveitsi U17 ja Saksa U19 sekä pojissa Suomi U17 Kohonen, Suomi U17 Tiitu, Sveitsi U17 ja Saksa U19.

Tapahtumasivu täällä.

Lue lisää: Nuorten kansainvälinen maajoukkueturnaus huhtikuussa Eerikkilässä – kaikki 12 ottelua suorana Salibandyliiton YouTube-kanavalla

Junioreissa auki vielä neljä Suomen mestaruutta

T21-sarjassa ovat välieriin selvinneet FBC Loisto, PSS, SBS Wirmo ja SSRA.

T18-sarjassa Classic juhli viikonloppuna mestaruutta voitoin 2-0 kaadettuaan SBS Wirmon 3-0. Pronssiottelussa SaiPa nappasi seuran ensimmäisen mitalin kaatamalla Northern Starsin 9-3.

T16-sarjan SM-lopputurnaus pelataan 23. – 24.4. Tapulin Lehto Areenalla (la) ja Mosahallissa (su) Helsingissä. Mukana ovat Classic, EräViikingit, FB Factor, SBS Wirmo, SPV ja SSRA.

P21-sarjassa EräViikingit selvisi ensimmäisenä välieriin kaatamalla Karhut suoraan kolmessa ottelussa. Muissa puolivälieräsarjoissa Classic johtaa Happeeta vastaan 2-1, Oilers TPS:aa vastaan 2-1 ja Westend Indians OLS:aa vastaan 2-1. Sarjat ratkeavat viikonloppuna.

Lue myös: P21 SM-sarjan pudotuspelit alkavat – tässä ohjelma!

P18-sarjan finaaleissa OLS nousi SBS Wirmo/Maskua vastaan kahden tappion jälkeen mestariksi otteluvoitoin 3-2 vietyään ratkaisupelin eilen Oulussa jatkoajalla 6-5.

P16-sarjassa ovat loppuotteluihin selvinneet Happpee ja OLS. Happee löi välierissä Ilveksen otteluvoitoin 2-1 ja OLS EräViikingit Idän suoraan kahdessa ottelussa. Finaalisarja on siirretty viikolla alkavaksi vappuaattona, jotta ottelut saadaan pelata tarpeeksi isoissa halleissa ja kaikki halukkaat katsojat mahtuvat sisään.

Ensimmäistä kertaa junioreiden alueelliset kilpasarjat huipentuvat ylialueellisessa lopputurnauksessa. Eri ikäluokkien yhteinen loppuhuipennus pelataan 23. – 24. huhtikuuta.

Lue: Alueelliset kilpasarjat huipentuvat 23. – 24. huhtikuuta – tässä ovat pelipaikat

Valtuusto valitsee uuden puheenjohtajan

Viikonloppu on erityisen mielenkiintoinen paitsi kentällä myös kabineteissa, sillä Salibandyliiton valtuusto kokoontuu lauantaina Vantaalla, ja sen asialistalla on muun muassa uuden puheenjohtajan valinta liitolle Risto Kauppisen astuessa syrjään.

Lue lisää: Salibandyliiton puheenjohtaja eroaa – näin seuraajan valintaprosessi etenee

Kuvat: Ari Arola, Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli