Salibandymiehet kesän toiselle leirille – tässä kutsutut

Miesten salibandymaajoukkueen juna kohti joulukuun MM-kisoja etenee suunnitellusti. Ennen juhannusta maajoukkue kokoontuu kesän toiselle leirille. Mukana 18.-20.6. Eerikkilässä pidettävällä leirillä on 27 pelaajaa.

Kesän ensimmäisellä leirillä pelaajia mitattiin fyysisillä testeillä. Nyt ohjelmassa on päävalmentaja Petteri Nykyn mukaan enemmän pelillisiä asioita.
– Kovaa mennään nytkin, mutta hieman eri painotuksin kuin viimeksi. Luvassa on enemmän pelipainotteinen tapahtuma ja tapetilla myös yksittäisiä teemoja. Viisikkokokeiluja on tarkoitus tehdä ja keskiössä on myös hyökkäyspelaamiseen liittyviä asioita, hän kertoo.   
– Syksymmällä siirrymme sitten kokonaisvaltaisemmin hiomaan pelitapaamme ja paneudumme myös lähemmin tuleviin MM-kisavastustajiin.

Edellinen miesten leiri touko-kesäkuun vaihteessa oli yhteinen alle 23-vuotiaiden maajoukkueen kanssa ja paikalla oli peräti 44 pelaajaa. Nyt määrä on 27 pelaajan vahvuinen. Viimeksi MU23-puolella leiritetyistä kuusi sai kutsun miesten leirille. He ovat Atte Eronen, Rasmus Kainulainen, Joel Lahti, Eetu Sikkinen, Eemil Ukkonen ja Matias Veikkola.
– Haluamme kuljettaa miesten mukana U23:sia edustaneita pelaajia ja nämä herrat pääsivät tällä kertaa mukaan. Tämä liittyy MAAJOUKKUETIE-ajatteluun eli on nähtävä jatkumona maajoukkueiden välillä ja on se samalla tietty heille signaali mahdollisuutena kehittyä urheilijoina äärimmäiselle huipulle.

Samaan aikaan Eerikkilässä leireilee myös Urheilukoulussa parhaillaan varusmiespalveluksessa oleva salibandyryhmä.

Poissa kakkosleirin vahvuudesta ovat mm. Juha Kivilehto ja Mikko Leikkanen.  
– Emme halua toipilaita leirille, vaan he saapuvat sitten kun ovat sellaisessa kunnossa, että voivat treenata täysipainoisesti, Nykky taustoittaa.

Kokeneena valmentajana Petteri Nykky haluaa valmennustiiminsä kanssa katsoa kaikki kortit ennen kuin lopullinen MM-ryhmä naulataan kiinni marraskuussa. Muutamille paikka MM-koneeseen voi aueta syksyn näytöillä ja kesän leirityksen ulkopuoleltakin.
– Sama leikki tämä on kuin ennenkin. Tarkkailua tehdään 22 kuukautta ja sitten voi päästä loppuajaksi MM-kisaryhmään. Arkikunto ja -tekeminen ovat isoja teemojamme. Voimme puhua leireillä kuinka paljon tahansa, mutta ratkaisevaa kuinka laadukas harjoittelu ja huippu-urheilijan asenne näkyvät urheilijan elämässä päivittäin.

Maajoukkueen kesän 3. leiri on pidetään 26.-28.7. Sen jälkeen salibandymiehet osallistuvat Tshekin isännöimään kolmen maan turnaukseen (CZE, FIN, SUI) syyskuun alussa. EFT-turnaus Ruotsissa pelataan 19.-21.10. Noin viikon mittainen lämpöleiri alkaa 19.11 ja MM-kisat Prahassa järjestetään 1.-9. joulukuuta.

Lue myös:
Päävalmentaja Nykky tyytyväinen maajoukkueleirin antiin
Hurja testipäivä paketissa – katso, kuka on salibandymaajoukkueen piip-testikuningas
Miehet ja U23-joukkue yhteiselle maajoukkueleirille – he ovat mukana

Miesten maajoukkueleiri 18.-20.6.2018
Eerikkilän urheiluopisto

Maalivahdit    
Joonas Kaltiainen 25 Esport Oilers
Eero Kosonen 31 SPV
Pyry Luukkonen 31 TPS
Lassi Toriseva 23 Classic
     
Kenttäpelaajat    
Atte Eronen 22 Classic
Sami Johansson 24 Classic
Jonne Junkkarinen 27 Happee
Rasmus Kainulainen 21 LASB
Valtteri Kainulainen 25 Westend Indians
Lauri Kapanen 32 EräViikingit
Peter Kotilainen 23 Happee
Jani Kukkola 32 EräViikingit
Joel Lahti 23 Happee
Janne Lamminen 32 Classic
Ville Lastikka 22 Steelers
Jami Manninen 30 Happee
Jussi Piha 31 Classic
Joonas Pylsy 28 Classic
Eemeli Salin 28 Classic
Nico Salo 24 Classic
Krister Savonen 24 Classic
Eetu Sikkinen 20 Classic
Lauri Stenfors 27 TPS
Ilari Talvitie 27 Esport Oilers
Eemil Ukkonen 21 Happee
Matias Veikkola 22 SPV
Tatu Väänänen 34 Wiler-Ersigen (SUI)

Kuva: Mika Hilska (maajoukkueen 1. kesäleiri)

Jaa artikkeli