Salibandyliitto ja useat muut lajiliitot esittävät Jan Vapaavuorta Olympiakomitean puheenjohtajaksi

Suomen Salibandyliitto, Suomen Koripalloliitto, Suomen Lentopalloliitto, Suomen Palloliitto ja Suomen Tennisliitto esittävät, että OTK Jan Vapaavuori valittaisiin Suomen Olympiakomitean puheenjohtajaksi tulevalle nelivuotiskaudelle.

Liitot katsovat, että Vapaavuorella on suomalaista liikunta- ja urheilun kokonaisuutta koskevan laaja-alaisen näkemyksen, tavoite- ja muutoshakuisen toimintatavan sekä monipuolisen johtajakokemuksensa perusteella parhaat edellytykset luotsata maan suurimman kansanliikkeen keulakuvana toimivaa Olympiakomiteaa taloushaasteiden, koronakriisin ja muutoinkin haasteellisen toimintaympäristön leimaamassa tulevaisuudessa.

Jan Vapaavuori on Helsingin pormestari, joka on aiemmin toiminut mm. elinkeinoministerinä, asuntoministerinä ja Euroopan Investointipankin varapääjohtajana. Liikunnan ja urheilun saralla Vapaavuori on toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston puheenjohtajana, Helsingin liikuntalautakunnan puheenjohtajana sekä Suomen Urheiluliiton kokonaan omistaman markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtajana.

Helsinki 19.10.2020

Suomen Salibandyliitto
puheenjohtaja Risto Kauppinen

Suomen Koripalloliitto
puheenjohtaja Timo Elo

Suomen Lentopalloliitto
puheenjohtaja Pasi Sydänlammi

Suomen Palloliitto
puheenjohtaja Ari Lahti

Suomen Tennisliitto
puheenjohtaja Toni Pokela

Lue myös: Salibandyliitto esittää Pekka Ilmivaltaa Olympiakomitean hallitukseen

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli