Salibandyliitto esittää Pekka Ilmivaltaa Olympiakomitean hallitukseen

Salibandyliiton hallitus esittää liiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivaltaa Suomen Olympiakomitean hallitukseen. Valinta tapahtuu järjestön syyskokouksessa 21.11.2020.

Olympiakomitean hallituksen toimikausi on neljä vuotta. Marraskuussa valittavan hallituksen kausi kattaa vuodet 2021-2024.

Lakimiehen koulutuksen omaavan Pekka Ilmivallan historia pitää sisällään vastuullisia työtehtäviä ja lukuisia luottamustoimia. Ennen Salibandyliittoon siirtymistään hän teki 17 vuoden uran Veikkauksessa, jossa hän toimi viimeisimpänä yrityksen laki- ja vastuullisjohtajana.

Urheilun luottamustoimien parissa Ilmivalta, 50, on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä suomalaista urheilua toimiessaan mm. jääkiekon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana ja puheenjohtajana, Pelicansin puheenjohtajana, ADT:n valvontalautakunnan puheenjohtajana, ADT:n ja SUEKin puheenjohtajana sekä jääkiekon SM-liigan kurinpitoryhmän jäsenenä. Hän on myös Kansainvälisen Välitystuomioistuimen (CAS) välimies.

– Salibandy haluaa olla aktiivinen vaikuttaja myös kansallisessa liikunnan ja urheilun kattojärjestössä. Uskon, että Pekalla on oman osaamisensa ja monipuolisen kokemuksensa kautta paljon annettavaa suomalaiselle liikunnalle ja huippu-urheilulle, taustoittaa Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen.

Esityksen Olympiakomitean hallituksen kokoonpanoksi tekee ehdollepanotoimikunta, jonka Olympiakomitea valitsi kevätkokouksessaan 17.6.2020. Sen puheenjohtajaksi valittiin Jukka Rauhala, ja jäseniksi Tuija Brax, Olli-Pekka Karjalainen, Kalervo Kummola ja Riikka Taivassalo.

Ehdollepanotoimikunta hakee Olympiakomitean jäseniltä ja urheilijavaliokunnalta esityksiä syyskuussa, hakee itsenäisesti ehdokkaita, järjestää kaikkien ehdokkaiden avoimen esittelytilaisuuden ja valmistelee kirjallisen esityksen syyskokoukseen Ehdollepanotoimikunnan esitys käsitellään ja uusi hallitus valitaan syyskokouksessa 21.11.

Olympiakomitean hallituksen muodostavat kesäolympialaisten jälkeisessä järjestön syyskokouksessa neljäksi vuodeksi valittu puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja 8 hallituksen jäsentä sekä kaksi varajäsentä. Hallitukseen kuuluvista on aina kahden oltava aktiiviurheilijaa tai urheilijoita, joiden aktiiviuran päättymisestä on kulunut enintään kahdeksan vuotta. Urheilijavaliokunta tekee esityksen järjestön kokoukselle valittavista urheilijoiden edustajista. Näiden kahdeksan lisäksi hallitukseen kuuluu äänioikeutettuna aina Kansainvälisen olympiakomitean suomalainen jäsen tai jäsenet.

Nykyinen hallitus valittiin 26.11.2016 Lahdessa pidetyssä Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa.

Jaa artikkeli