Salibandyliiton hallitustiedote: Salibandyliitto ja SSBL Salibandy Oy sopimukseen työnjaosta

Salibandyliiton hallitus piti vuoden seitsemännen kokouksensa torstaina 30.5.2019.

Salibandyliiton hallitus vahvisti Salibandyliiton ja SSBL Salibandy Oy:n välisen uuden sopimuksen kaupallisista oikeuksista ja työnjaosta. Jatkossa SSBL Salibandy Oy keskittyy miesten ja naisten Salibandyliigan kaupallistamiseen juuri laaditun strategian mukaisesti muiden kaupallisten oikeuksien siirtyessä vaiheittain Salibandyliitolle.

Siirtymävaiheessa eli kaudella 2019-20 Salibandyliiton kaupalliset oikeudet pitävät sisällään maaottelutapahtumat, Divarin ja muut Salibandyliiton tuotteet ja palvelut. Kaudesta 2020-21 alkaen Salibandyliitolle kuuluvat myös maajoukkueiden sekä Suomen Cupin kaupallistaminen ja finaalitapahtuman järjestäminen. Siirtymävaiheen jälkeen Salibandyliitto sitoutuu panostamaan Salibandyliigan kehittämiseen.  

Hallitus myönsi kaikille miesten ja naisten Salibandyliigaseuroille liigalisenssit ja kaikille Divariseuroille divarilisenssit kaudelle 2019-20. Osalle miesten Salibandyliigajoukkueista myönnettiin poikkeuslupa olosuhteiden osalta.

Salibandyliiton hallitus hyväksyi alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmentajat huippu-urheilujohtajan esityksen mukaisesti. Uutena päävalmentajana aloittaa Jarmo Härmä ja maalivahtivalmentajana Jarno Ihme. Stefan Korhonen jatkaa PU19-maajoukkueen lajivalmentajana.

Sopimukset ovat kestoltaan kaksivuotisia. Periodin huipennuksena ovat vuoden 2021 ikäluokan MM-kisat Tshekissä. U19-valmennusta täydennetään vielä yhdellä lajivalmentajalla.

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen maalivahtivalmentajaksi on nimetty Ville Jokinen, jonka sopimus alkaa 1.6.2019 ja jatkuu 30.4.2021 saakka.

Hallitus vahvisti Erotuomarivaliokunnan (ETV) henkilövaihdokset. Mikko Heikkilä jää pois ETV:n toiminnasta 31.5. lähtien. Uusina jäseninä valiokunnassa aloittavat Kari Saukkonen ja Jyrki Paajanen.

Hallitus vahvisti Pääsarjojen kurinpitoryhmän kokoonpanon, joka jatkaa entisin voimin. Olli Rauste (pj.), Veli Halonen ja Mika Hilska (siht.). Pääsarjojen kurinpitäjänä jatkaa Jussi Wahe ja pääsarjojen videoerotuomarina Rainer Ehro.

Neuvotteluja Salibandyliiton alaisten juniorisarjojen ja Divarin otteluiden kuvaamisesta, tallentamisesta ja levittämisestä kaupallisissa tarkoituksissa on jatkettu aktiivisesti toiminnanjohtajan johdolla. Neuvotteluissa on kyse otteluiden kaupallisista striimauksista, joihin luvat myöntää Salibandyliitto.

Salibandyliiton hallitus päätti myöntää taloudellista tukea tammikuussa 2020 Ostravassa, Tshekissä pelattavaan Champions Cupiin osallistuville suomalaisjoukkueille. Classic osallistuu miesten kilpailuun ja SB-Pro naisten kilpailuun. Kumpaakin joukkuetta tuetaan 6000€:lla matkakulujen kattamiseksi.   

Hallituksen seuraava kokous pidetään 18.6.2019.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Salibandyliiton hallitus 2018-2020.

Jaa artikkeli