Vuoden Taustavoima 2022: Juha Jäntti

Pitkän linjan salibandytoimija Juha Jäntti on palkittu Urheilugaalassa vuoden 2022 Taustavoima-palkinnolla. Hän pokkasi palkintonsa Urheilugaala 2023 -tapahtumassa Helsingin jäähallissa tänään.

Valinnan perusteluina mainitaan:

Juha Jäntti on poikkeuksellisen suurella lajisydämellä varustettu henkilö. Hän on ollut uranuurtajana ensin kohentamassa salibandyn olosuhteita halliyrittäjänä ja ensimmäisen nuorten maajoukkueen valmentajana. Hänellä on vankkaa kokemusta nuorten, naisten ja miesten valmennuksesta. Hänen merkityksensä taustavoimana kaikissa Suomen saavuttamissa miesten maailmanmestaruuksissa (2008, 2010, 2016 ja 2018) on ollut ratkaiseva. Hänen sitoutumisensa tavoitteen saavuttamisen eteen vaadittavaan työhön on poikkeuksellinen. Hänellä on myös ollut merkittävä rooli seurajoukkuevalmennuksessa useissa miesten ja naisten joukkueissa. Lisäksi hänen panoksensa salibandyn olosuhteiden kehittämiseen on ollut esimerkillistä ja merkityksellistä.

Vuoden Taustavoima on uusi palkintokategoria Urheilugaalassa. Palkinnon saajaksi lajiliitot ovat saaneet esittää kriteerit täyttävän henkilön.

Jaa artikkeli