Säbäkipinän ja XXL:n uudistettu Reilu Pelaaja -kortti kannustaa kaikkia rehtiin pelaamiseen

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jolla on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Säbäkipinän perimmäinen tarkoitus on saada uusia lapsia ja perheitä lajin pariin, tuoda ylpeyden aihetta jo harrastavien ja kilpailevien keskuudessa sekä nostaa lajin mielenkiintoa. Tarkoitus on sytyttää lapsen ja hänen vanhempansa kipinä tulla lajin pariin.

Säbäkipinä mahdollistaa liikkumisen muiden lasten kanssa ajatuksella: kuka vaan, mistä vaan, miten vaan. Tärkeintä on, että annamme lapselle helpon ja kivan tavan liikkua muiden lasten kanssa. Hauskuus ja ilo edellä. Lapsen maailmassa mieleenpainuvimmat kokemukset ovat niitä, kun saa viettää aikaa yhdessä. Mitä enemmän kavereita, sisaruksia, vanhempia on ympärillä, sitä mukavampaa – sitä enemmän kipinöitä.

Säbäkipinän tuoteperhe sisältää kolme kokonaisuutta: kipinäpelit, -koulutuksen ja -kerhon. Jokaiseen kokonaisuuteen on suunniteltu materiaalit tukemaan toimintaa. Materiaalit on suunnattu Salibandyliiton jäsenseuroille, jotka allekirjoittavat Säbäkipinän arvomaailman eli matalan kynnyksen innostavan ja kannustavana yhdessä liikkumisen.

Yhtenä tukimateriaalina on Säbäkipinän Reilu pelaaja -kortit. Reilu pelaaja -kortin saa pelaaja, joka tsemppaa muita, osaa ottaa joukkuekaverit ja vastustajat huomioon, vastustaa kiusaamista
 sekä yrittää aina parhaansa. Näin kortit otettiin vastaan: lue juttu täältä.

Säbäkipinän Reilu Pelaaja -kortti uudistuu seuraavin piirtein:

  • Salibandyliitto jakaa Reilu Pelaaja -kortit yhteistyössä XXL:n kanssa. XXL haluaa kannustaa jokaista reiluun peliin. All players united.
  • Salibandyliiton Reilu Pelaaja -kortit jaetaan valtakunnallisesti kaikissa P12 ja nuoremmat sekä T12 ja nuoremmat Salibandyliiton alaisissa ja seurojen kanssa yhteistyössä toteutettavissa sarjoissa, otteluissa, tapahtumissa ja turnauksissa
  • Uudet kortit jaossa 1.11. alkaen ympäri Suomea
  • Reilun Pelaajan -kortit toimitetaan automaattisesti tapahtuman  vastuujoukkueelle/järjestäjälle omalta toiminnalliselta alueelta
  • Reilun Pelaajan -korttien tilaukset suoraan oman alueen sarjavastaavalta
Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).
Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli