“Reilu pelaaja-kortti on tosi kiva saada” - Säbäkipinä kannustaa ja tukee liikkumista

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jolla on suuri yhteiskunnallinen merkitys. Säbäkipinän perimmäinen tarkoitus on saada uusia lapsia ja perheitä lajin pariin, tuoda ylpeyden aihetta jo harrastavien ja kilpailevien keskuudessa sekä nostaa lajin mielenkiintoa. Tarkoitus on sytyttää lapsen ja hänen vanhempansa kipinä tulla lajin pariin.

Säbäkipinä mahdollistaa liikkumisen muiden lasten kanssa ajatuksella: kuka vaan, mistä vaan, miten vaan. Tärkeintä on, että annamme lapselle helpon ja kivan tavan liikkua muiden lasten kanssa. Hauskuus ja ilo edellä. Lapsen maailmassa mieleenpainuvimmat kokemukset ovat niitä, kun saa viettää aikaa yhdessä. Mitä enemmän kavereita, sisaruksia, vanhempia on ympärillä, sitä mukavampaa – sitä enemmän kipinöitä.

Säbäkipinän tuoteperhe sisältää kolme kokonaisuutta: kipinäpelit, -koulutuksen ja -kerhon. Jokaiseen kokonaisuuteen on suunniteltu materiaalit tukemaan toimintaa. Materiaalit on suunnattu Salibandyliiton jäsenseuroille, jotka allekirjoittavat Säbäkipinän arvomaailman eli matalan kynnyksen innostavan ja kannustavana yhdessä liikkumisen.

Yhtenä tukimateriaalina on Säbäkipinän Reilu pelaaja -kortit. Reilu pelaaja -kortin saa pelaaja, joka tsemppaa muita, osaa ottaa joukkuekaverit ja vastustajat huomioon, vastustaa kiusaamista
 sekä yrittää aina parhaansa.

Kortteja jaetaan Salibandyliiton sarjoissa valtakunnallisesti T10 ja P10 sekä sitä nuoremmille aina pelin jälkeen kummankin joukkueen yhdelle reilulle pelaajalle. Pelkästään tämän kevään aikana kortteja on tilattu jo reilu 1500 kappaletta ympäri Suomen reiluille pelaajille. Kortit ovat olleet käytössä muun muassa Karhujen toiminnassa. Karhujen Säbäkipinäläiset kertoivat ajatuksiaan Reilu pelaaja -kortista:

”Semmoinen joka pelaa siististi, eikä kampi ja yrittää kentällä aina parhaansa.” – Julius 8v

”Sain kortin, kun yritin ottaa vastustajalta palloa pois mahdollisimman paljon.” – Benjamin 9v

”Reilu pelaaja-kortti on tosi kiva saada!” – Eemeli 10v

”Tuntui kivalta saada kortti. Sain kortin varmaan sen takia, että tsemppasin muita.” – Justus 8v

”On mennyt peli hyvin ja on ollut reilu pelissä. Kivaa, kun saa kortin.” – Niilo 8v

Lue lisää ja tilaa Säbäkipinän materiaalit käyttöön seurallesi:

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).
Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli