Säbäkipinä on mukana kerhovuoden startissa - kerhomateriaalit ovat tilattavissa nyt!

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jonka tavoite on tarjota innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja järjestää toimintaa. Säbäkipinä on myös mukana tukemassa kauden 2023-24 kerhotoiminnan käynnistämistä seuroissa ympäri Suomen. 


Säbäkipinän suositut kerhomateriaalit kaudelle 2023-24 ovat nyt tilattavissa. Materiaalit ovat maksuttomat kaikille kerhoille, joilla on Salibandyliiton pelipassit (junioreiden ryhmäpelipassi tai Säbäkipinä I pelipassi) kaudella 2023-24. Kerhotoiminnan materiaalipaketti sisältää:

  • Treenikortti + tarrat
  • Treenikortin palkinnot
  • Säbäkipinä kerhodiplomi
  • Kaverikortit (lila ja sininen)
  • Ohjaajan opas
  • Kipinämittari
  • Säbäkipinä verkosto (mm.infokirje 4 krt/vuodessa)
  • Säbäkipinä kerhojuliste

Säbäkipinän kerhomateriaalit on suunnattu kaikille Salibandyliiton jäsenseuroille, jotka järjestävät kerhotoimintaa. Treenikortit ja -tarrat ovat olleet suurimassa suosiossa alle 10 vuotiaiden kerhoissa, mutta kerhotoimintaa voi toteuttaa ja suunnitella kaiken ikäisille lapsille ja nuorille. Säbäkipinä innostaa liikkumisen hauskuuteen ja siihen, että se kuuluu kaikille. Pelaamisen ja harrastamisen kehityspäällikkö Tiina Koivisto kannustaa seuroja kerhotoiminnan käynnistämiseen ja vinkkaa siitä, miten siinä pääsee liikkeelle:

-Salibandyliitolla on käynnissä Tulevaisuuden Salibandyseura -hanke, jossa ensimmäinen moduuli on kerhotoiminnan käynnistäminen. Sieltä saa erinomaisia vinkkejä kerhotoiminnan perustamiseen tai kehittämiseen. Kerhotoiminnan käynnistämisen vinkkejä voi kysyä lisää oman alueen alue- ja kehityspäälliköiltä.

Säbäkipinä haluaa olla vahvasti mukana tukemassa lasten ja nuorten arjessa ja koulujen aloituksessa. Säbäkipinä tukee kerhotoiminnan lisäksi eskareita sekä kouluikäisiä aktiivisesti kouluvuoden aikana liikuttaen.

-Säbäkipinä mahdollistaa liikkumisen ajatuksella: kuka vaan, mistä vaan, miten vaan. Tärkeintä on, että annamme lapselle helpon ja kivan tavan liikkua yhdessä muiden kanssa. Hauskuus ja ilo edellä, fiilistelee Tiina.

Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli