Säbäkipinä koululaisten arjessa mukana - ilmoittaudu mukaan kouluvuoteen ja tilaa maksuton kerhomateriaalipaketti

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jonka tavoite on tarjota innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja järjestää toimintaa. Koulujen alun myötä myös Säbäkipinän kouluvuosi starttaa käyntiin.

Säbäkipinän kouluvuosi on suunnattu 1.-6. luokkalaisille. Kouluvuosi koostuu neljästä kokonaisuudesta, jotka sijoittuvat koko lukuvuoden ajalle: syksyllä kouluvuosi alkaa valtakunnallisella Pihapeliviikolla, marraskuussa järjestetään Säbäkipinän kouluviikko, tammikuussa käynnistyy Taiturikisa ja kouluvuosi päättyy toukokuussa kesän liikuntavinkkeihin. Jokainen kokonaisuus sisältää vinkkejä ja ideoita kaikenlaiseen kivaan liikkumiseen niin koulupäivän aikana, kuin vapaa-ajalla.

-Olemme vahvasti mukana kouluvuodessa, koska arvojemme mukaisesti Säbäkipinä haluaa olla kantamassa vastuuta siitä, että saisimme lapset ja nuoret liikkumaan enemmän. Pienikin lisä arjen liikunnassa voi kantaa pitkälle tulevaisuudessa. Kaikkien ei tarvitse innostua lajin pariin, vaan Säbäkipinän tavoitteena on innostaa liikkumaan lajin lisäksi ihan laajemminkin, kertoo seuratoiminnan kehityspäällikkö Elina Anttonen.

Olemme vahvasti mukana kouluvuodessa, koska arvojemme mukaisesti Säbäkipinä haluaa olla kantamassa vastuuta siitä, että saisimme lapset ja nuoret liikkumaan enemmän. Pienikin lisä arjen liikunnassa voi kantaa pitkälle tulevaisuudessa.
Elina Anttonen, seuratoiminnan kehityspäällikkö

Jokainen Säbäkipinän kouluvuoteen mukaan ilmoittautunut luokka saa osallistumisen yhteydessä maksuttoman materiaalipaketin. Materiaalipaketti sisältää mm. Sporttikortit jokaiselle koululaiselle, sekä vapaaliput huippusalibandyotteluun. Lisäksi luokan käyttöön tulee monipuolisesti liikuntavinkkejä ja muuhun opetuksen integroitua materiaalia. Mukana olevien luokkien kesken arvotaan vuoden aikana varustepalkintoja. Materiaalien postitukset käynnistyvät syyskuun puolivälistä ilmoittautuneille. Yläkouluikäisille on tarjolla Koululaisten salibandysarja. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä tästä. 

Säbäkipinä haluaa olla erityisesti tukena lasten ja nuorten liikkumisessa. Liikkumisen tulee olla hauskaa ja se kuuluu kaikille turvallisessa ympäristössä. Liikunnallisen elämäntavan omaksuminen jo nuorena kantaa pitkälle ja siinä on myös vahva sosiaalinen vaikutus.

-Meillä tämän päivän aikuisilla on vastuu siitä, millaisia eväitä tulevaisuuden aikuisille –  eli tämän päivän lapsille ja nuorille – elämään annamme ja liikunnalla on paljon positiivisia vaikutuksia, jatkaa Elina.

Säbäkipinän lukujärjestykset

Säbäkipinän lukujärjestykset ovat myös tilattavissa tai tulostettavissa! Lukujärjestyksen voivat tilata niin seurat, eskarit kuin 1.-2. koululuokatkin. Lukujärjestysten tilaus on maksutonta. Lukujärjestykset ovat myös vapaasti printattavasti Säbäkipinän nettisivuilta. Lukujärjestyksistä löytyy sekä suomen- että ruotsinkielinen versio.

Säbäkipinä mukana myös kerhotoiminnassa – tilaa materiaalit nyt!

Säbäkipinän suositut kerhomateriaalit kaudelle 2023-24 ovat nyt tilattavissa. Materiaalit ovat maksuttomat kaikille kerhoille, joilla on Salibandyliiton pelipassit (junioreiden ryhmäpelipassi tai Säbäkipinä I pelipassi) kaudella 2023-24. Lue lisää täältä. Kerhotoiminnan materiaalipaketti sisältää:

  • Treenikortti + tarrat
  • Treenikortin palkinnot
  • Säbäkipinä kerhodiplomi
  • Kaverikortit (lila ja sininen)
  • Ohjaajan opas
  • Kipinämittari
  • Säbäkipinä verkosto (mm.infokirje 4 krt/vuodessa)
  • Säbäkipinä kerhojuliste
Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.
Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli