Pöytyän naiset Suomen Cupiin hakemaan vauhtia kauteen

Suomen Cupiin ehtii ilmoittautua mukaan vielä tiistaina 14.6.

– Taitaa olla nyt kolmas kerta, kun osallistutaan Suomen Cupiin, laskeskelee Pöytyän Urheilijoiden valmentaja Timo Kivikoski kysymykseen, minkälainen cuphistoria joukkueelta löytyy tässä kovin perinteikkäässä kilpailussa.

Eikä syitäkään valmentajan tarvitse enempää miettiä.

– Cupista saa hyvän sykäyksen sarjakauteen lähdettäessä ja valmentajana siinä näkee missä kohtaa joukkue menee kesän harjoittelukauden jälkeen eli kuinka valmiita ollaan sitten sarjapeleihin.

– Lisäksi Cupissa kohtaa sellaisia joukkueita, joita vastaan ei muutoin tule pelattua, mikä on kerrassaan kiva juttu. Samalla huomioin miten muualla pelillisiä asioita tehdään ja voi kenties itsekin oppia jotain.

– Toki sitten on vielä kilpailullinen elementti. Niin hyvin valmistaudutaan Cupiin kuin pystytään. Vuosi sitten taidettiin hävitä 2-4 Kalannin Pallon ykkösjoukkueelle, mutta me on tultu pikkuhiljaa ylöspäin ja jossain kohtaa tilanne voi muuttua. Cup on hieno haaste meille, Kivikoski tiivistää.

Hänen mukaansa Pöytyän Urheilijoiden joukkue on sekoitus ”kohtalaisen iäkkäitä rouvia”, jotka eivät kuitenkaan ole pelanneet ylemmillä sarjatasoilla. Vastapainona on sitten 17-19-vuotiaita, lähinnä omista junioreista tulleita nuorukaisia.

– Vanhemmat pelaajat kantavat vastuuta kentällä ja pukukopin puolella, joten minkäänlaiseen pölhöilyyn ei ole tarvinnut puuttua. Muutenkin meillä on todella hyvä joukkuehenki ja pidetty meininki positiivisena. Pyrin oikeastaan kehumaan ja vahvistamaan hyviä asioita. Uskon, että kehitys tulee siinä mukana.

Länsirannikolla alkukausi oli naisten 2.-3. divisioonajoukkueilla yhteinen.

– Syksy rullasi kivasti ja loppukausi pelattiin 2. divisioonaa, mikä tuntui meille sopivalta sarjatasolta. Tuntui, ettei ollut sellaisia joukkueita, joita ei voitaisi voittaa.

Jatkossa 2. divisioona ei välttämättä PöU:lle kuitenkaan riitä.

– Ehkä se 1. divisioona voisi olla seuraava askel. Täällä on annettu omille junioreille tilaa, eikä olla lähdetty haalimaan pelaajia muualta, koska kannettu vesi ei kaivossa pysy. Omaakin pelaajatuotantoa on lähtenyt seudun muihin seuroihin, kuten FBC Loistoon ja Tepsiin. Nousu tarkoittaisi, että saataisiin näitä paluumuuttajia, Kivikoski arvelee.

Tällä hetkellä PöU:ssa on kesäharjoittelujakso käynnissä, jossa painottuu fysiikka.

– Kapteenimme vetää nämä treenit, kun on himokuntoilija. Pyritään olemaan kovakuntoinen joukkue.

Näin pääset mukaan TEHO Sport Suomen Cupiin: Kausi käyntiin jo elokuussa

TEHO Sport Suomen Cupiin ilmoittautuminen on käynnissä ja jatkuu 14.6. saakka.

Ensimmäiset turnauskierrokset pelataan alueesta riippuen 20.-21.8. tai 27.-28.8. Suomen Cupin alkukierrokset pelataan turnausmuotoisena mahdollisimman alueellisesti.

Jos joukkue tippuu Cupista ensimmäisellä turnausmuotoisella kierroksella, jolle se osallistuu, palautetaan joukkueelle puolet osallistumismaksusta. Turnauskierrosten jälkeen siirrytään yksittäisiin otteluihin.

Miesten Cupissa jokaisen neljän Cup-alueen kaksi pisimmälle Cupissa edennyttä joukkuetta Suomisarjasta ja alemmista sarjoista pelaavat Cupin aluefinaaleissa. Naisten Cupin pikkufinaalissa kohtaavat kaksi pisimmälle Cupissa edennyttä 1.-4. divisioonajoukkuetta.

TEHO Sport Suomen Cupin miesten sarjaan osallistui viime kaudella 105 joukkuetta. Naisten sarjassa osallistujia oli 34.

Miesten Suomen Cupin osallistumismaksu on 410 euroa ja naisten Suomen Cupin 280 euroa.

Suomen Cupissa on jaossa palkintorahoja seuraavasti:
Miehet
1. 10 000 €
2. 5 000 €
3.-4. 1 000 €
Aluemestarit 1 000 €

Naiset
1. 10 000 €
2. 5 000 €
3.-4. 1 000 €
Pikkufinaalin voittaja 1000 €

Katso myös muu info:
Suomen Cup, miehet
Suomen Cup, naiset

Perinteinen salibandyn Suomen Cup pelataan kaudella 2022-23 miesten joukkueilla 34. kerran ja naisten joukkueilla 30. kerran.

Jaa artikkeli