Pelipassien hinnat ennallaan - uutuuksina Säbäkipinäpelipassi ja Kesäkauden pelipassi

Salibandyliiton hallitus on vahvistanut kauden 2022–2023 pelipassiluokat ja hinnat.

Pelipassien hinnat pysyvät ennallaan. Ainoa muutos pelipassiluokkien ja hintojen osalta kohdistuu nuorimpien lasten pelipasseihin, joihin on toivottu selkeytystä seurojen ja lasten vanhempien puolelta.

Toinen muutos koskee pelipassien korottamista: aikaisemmin harrastepelipasseja ei voinut korottaa kilpailupelipasseihin, mutta kaudesta 2022–23 alkaen voi, aina aikuisten harrastepelipassista pääsarjan pelipassiin saakka. Suomisport antaa automaattisesti tarjolle syntymävuoden mukaiset korotusvaihtoehdot. Pelipassia ei kuitenkaan voi muuttaa korkeammasta luokasta alempaan.

Säbäkipinäpelipassi ja Lasten pelipassi vaihtoehtoina

Kaudella 2022–2023 vuonna 2011 ja myöhemmin syntyneille on tarjolla Lasten pelipassi (41 €, hinta ennallaan) ja Säbäkipinäpelipassi (19 €, uusi pelipassiluokka). Lasten harrastepelipassi (oli 6 €) ja Säbämestarin pelipassi (oli 23 €) poistuvat valikoimasta.

Säbäkipinäpelipassi on Säbäkipinäkerhoihin ja Säbäkipinäpeleihin tarkoitettu. Säbäkipinäpelejä pelataan Säbäkipinätapahtumissa ja Säbäkipinäsarjoissa.

Säbäkipinätapahtuma on yksittäinen turnaustapahtuma, jossa jokaiseen turnaukseen ilmoittaudutaan aina erikseen. Säbäkipinäpelipassilla voi osallistua yhteen tai useampaan Säbäkipinätapahtumaan ja pelipassi on voimassa ostohetkestä 31.7.2023 saakka.

Säbäkipinäsarjoja ovat P8-10 ja T8-10 junioreille, sekä joillain alueilla P11-12 ja T11-12 junioreille tarkoitetut liiton järjestämät sarjat, joissa pelit pelataan koko kauden mittaisina ja/tai syyskaudelle ja kevätkaudelle ilmoittaudutaan erikseen. Jokaisen sarjan sivuille on lisätty tieto, mikä pelipassi sarjan pelaamiseen tarvitaan, joten asia on hyvä tarkistaa sarjan sivulta. Lasten kohdalla sarjan sivulta selviää, tarvitaanko Lasten pelipassi vai Säbäkipinäpelipassi.

Kesäkauden pelipassi nyt hankittavissa

Kesäkaudelle 2023 tarjotaan kesäkauden 2022 (15.5.–15.9.) tapaan Kesäkauden pelipassi. Kesäkauden pelipassi on tarkoitettu niille, joilla ei ole mitään aiemmin hankittua pelipassia kyseiselle kaudelle. Kyseessä on 2 € maksava rekisteröinti, jonka avulla tavoitellaan parempaa tietoa kesäkauden peleihin (esim. Katusähly ja Sunsäbä) osallistuvista pelaajista.

Valmius puolen kauden pelipassiin olemassa

Seurojen aloitteesta kaudelle 2021–22 lanseerattu puolen kauden pelipassi saa jatkoa myös kaudella 2022–23. Kokonaisarviointi kokeilusta on vielä kesken, mutta palaute on ollut positiivista. Tammi-toukokuussa puolen kauden pelipasseja hankittiin yhteensä 2730. Edellisellä kokonaisella ns. normaalilla kaudella vuonna 2019 vastaavana ajankohtana hankittiin yhteensä 2249 pelipassia. Luvut eivät ole vertailukelpoisia, koska koronakeskeytykset vaikuttivat sarjakauden rytmiin merkittävästi.

Ryhmäpelipassit edelleen tarjolla

Aikuisten ja junioreiden ryhmäpelipassit on tarkoitettu Salibandyliiton jäsenseuroille, jotka haluavat tarjota vakuutuksen pelaajille osana omaa toimintakonseptiaan. Tällöin seura ostaa ryhmäpelipassin ja kerää ryhmän henkilöiden nimet, sukupuolen, syntymävuoden ja katuosoitteen Suomisportista ladattavaan Excel-pohjaan ja lisää sen Suomisportiin. Mikäli ryhmäpelipassin kautta vakuutetulle henkilölle sattuu vamma tai tapaturma, Pohjola Vakuutus tarkistaa liitolta, onko kyseinen henkilö seuran ryhmävakuutuksessa mukana vai ei.

Ryhmäpelipassiin liitettyjen henkilöiden määrä lisätään seuran pelipassien kokonaislukumäärään ja tiedot viedään anonyyminä esim. Jäsentutka-palveluun.

Ryhmäpelipassit säilyvät pelipassien tarjonnassa nimenomaan seurojen pyynnöstä: tulevaisuudessa toisen puolesta tehtävät pelipassi- ja vakuutusostot voivat poistua mm. henkilötietojen käsittelyyn liittyvien kysymysten vuoksi. Seurojen tuleekin olla erityisen huolellisia ryhmäpelipasseja hankkiessaan, ja muistaa pyytää esim. ilmoittautumisen yhteydessä lupa siirtää henkilötietoja Suomisportiin. Henkilön liittäminen ryhmäpelipassiin ei vaadi Suomisport-profiilia.

—-

Vanhempien junioreiden ja aikuisten Sporttiturva urheiluvakuutuksen hintoihin muutoksia

Pohjola Vakuutus on vahvistanut Sporttiturva urheiluvakuutuksen hinnat kaudelle 2022–2023

Sporttiturva urheiluvakuutuksen hintaan tulee muutoksia seuraavien pelipassiluokkien kohdalle: Erotuomarin pelipassi, Aikuisten harrastepelipassi, Nuorten pelipassi, Seniorisarjan pelipassi, Aikuisten pelipassi ja Pääsarjan pelipassi. Uutena luokkana lanseerataan Säbäkipinäpelipassi, johon liittyvä Sporttiturva urheiluvakuutus maksaa 9 €. Muuttuneet hinnat näet Pelipassitaulukossa (ks. liite alla) punaisella merkittyinä.

Muutoksena aikaisempaan, kaudesta 2022–2023 alkaen yhdellä henkilöllä voi olla voimassa vain yksi Sporttiturva urheiluvakuutus. Sporttiturva urheiluvakuutuksen voi korottaa samoin kuin pelipassiluokankin. Suomisport tarjoaa automaattisesti syntymävuoden ja valitun pelipassiluokan mukaiset vaihtoehdot Sporttiturva urheiluvakuutukseksi.

F-liigassa ja miesten 1. divisioonassa sekä kaikilla juniori-ikäisillä pelaajilla sarjatasosta riippumatta on oltava voimassa oleva urheiluvakuutus, joka kattaa salibandyssa ja sen kilpailutoiminnassa sattuneet tapaturmat. Muilla sarjatasoilla suositellaan salibandyn ja sen kilpailutoiminnan kattavaa vakuutusturvaa.

Salibandyliitto tarjoaa Pohjola Vakuutuksen kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen mukaan pelipassin yhteydessä Sporttiturva urheiluvakuutusta. Sporttiturva urheiluvakuutus ostetaan Suomisportin kautta ja vakuutus on voimassa ostohetkestä 31.7.2023 saakka. Sporttiturva urheiluvakuutus tulee voimaan 1.8. alkaen, kun maksu on suoritettu viimeistään 31.8.2022.

Jaa artikkeli