Salibandyn pelipassien myynti lähtenyt käyntiin lupaavasti, luvut viime kautta edellä - dataa tarjolla kaikille kiinnostuneille

Pelipassien myynti kaudelle 2023–2024 alkoi 1.8. Ensimmäisen kuukauden eli elokuun osalta henkilökohtaisten pelipassien lukemissa ollaan edellä niin vuoden takaisesta kuin myös kahden vuoden takaisesta tilanteesta. 

Elokuussa 2023 (1.–31.8.) yksittäisiä pelipasseja lunastettiin 11 852 kappaletta, kun vastaavana aikana vuosi sitten (2022) luku oli 11 270 ja vuonna 2021 10 863 kpl.

Viime vuoteen verrattuna elokuun 2023 plussa on vajaa kuusisataa ja kahden vuoden takaiseen tilanteeseen vajaa tuhat pelipassia.

Tuoreet luvut ovat rohkaisevia tilanteessa, jossa salibandy on menettänyt harrastajia niin koronan kuin tiukentuneen taloudellisen tilanteen myötä.

– Tällaiset signaalit kieltämättä lämmittävät mieltä isosti. Jos ei voitto, niin ainakin torjuntavoitto, muotoilee alueet ja kehittäminen -sektorin johtaja Mervi Kilpikoski ja jatkaa:

– Aikuisten joukkueiden kokonaismäärä on viime kauteen verrattuna jokseenkin samalla tasolla.

Luvuissa ei ole mukana ryhmäpelipasseja, joiden osuus kaikista lunastetuista pelipasseista on huomattavasti pienempi kuin yksittäisten pelipassien.

Viime kaudella (2022–23) pelipassien kokonaismäärä oli noin 50 000.

Pelipassidataa tarjolla luvuista kiinnostuneille

Pelipassien tietokantana toimii Suomisport-järjestelmä. Reaaliaikaisessa järjestelmässä pelipassimääristä kiinnostuneet voivat tehdä erilaisia hakuja. Ei kuitenkaan yksittäisten pelaajien henkilötietojen osalta.

Kannassa ovat erikseen henkilökohtaiset pelipassit ja ryhmäpelipassit.

Jaottelua voi tehdä yläpalkin valikoista mm.
* kausittain
* seuroittain
* pelipassin tyypin mukaan
* alueittain
* seuroittain
* kotikunnan mukaan
* ikävuosittain
* sukupuolen mukaan

Alla olevista linkeistä löydät tietoa pelipassien määristä.

Jaa artikkeli