Pandora siivittää salibandyn MM-kisayleisön huipputunnelmiin – kisakappale MORE tiivistää joukkueurheilun hienouden

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan 3. joulukuuta alkaen Helsingissä. MM-kisat ovat vuoden suurin kansainvälinen urheilutapahtuma Suomessa. Kisojen tunnelman viimeistelemiseksi sävelletty kisabiisi MORE on nyt julkaistu. Kappaleen esittää Every Green in May ja pitkän uran artistina tehnyt Anneli Magnusson, jonka suuri yleisö tuntee paremmin taitelijanimellä Pandora. Hän on yksi menestyneimmistä ruotsalaisista laulajista Suomessa. Vierailijana kappaleessa esiintyy myös lyömäsoitinyhtye TAKOMO.

Kuuntele MORE Spotifysta

– Kun ensimmäisen kerran kuulin MORE-biisi, ajattelin heti, että tässä on upea ja voimakas kappale. Siinä oli ”sitä jotakin”, josta halusin ottaa selvää. Musiikilla ja urheilulla on paljon yhteistä: molemmat tuovat ihmisiä yhteen aivan uudella tasolla. On suuri kunnia, että minut pyydettiin mukaan salibandyn MM-kisoihin. Edellisen kerran olen esittänyt urheilun parissa kappaleen Naganon talviolympialaisissa Japanissa vuonna 1998. Tällä kertaa esiinnyn yhdessä Every Green in Mayn ja TAKOMOn kanssa minulle rakkaassa, toisessa kotimaassani. Suomi – We’re more than one, kertoo Anneli innostuneena.

– Kappale on tarttuva, mukaansatempaava ja tuo hienosti esiin sen, mistä joukkueurheilussa on kyse: useasta yhtä arvokkaasta yksilöstä, jotka yhdessä tavoittelevat ja saavuttavat enemmän, kuin mihin kukaan pystyisi yksinään. Kisojen slogan on More Than Games, joka korostaa lajin yhteisöllisyyttä ja sitä tunnelmaa, jota haluamme kisojen kautta välittää niin pelaajien, katsojien kuin vapaaehtoistenkin keskuuteen, kertoo MM-kisojen tapahtumatuottaja Hanne Nyrönen.


Sama henkilö salibandybiisien taustalla – Olli Tasala tietää, miten kuuntelijat koukutetaan

MORE-kisakappale on Olli Tasalan käsialaa, jonka tekemistä kappaleista erityisesti salibandyn lajiyhteisö on saanut nauttia Love The Way You Play -kappaleen sekä sen remix-version myötä. Lisäksi Tasala on säveltänyt F-liigan tunnuskappaleen, Falconin.

– Yhteisöllisyys, tahdonvoima, joukkuehenki ja toivo ovat avainteemoja uuden MM-kappaleen taustalla. On ollut pakahduttavaa pallotella erilaisilla sovitusratkaisuilla keskellä poikkeuksellista maailmantilannetta usean eri toimijan kanssa. Kappaleessa yhdistyy urheilu ja kulttuuri, joiden yhdistäminen on mahdollistanut erilaisten taiteellisten elementtien hyödyntämisen, kuvailee Tasala MM-kisabiisiä.

MORE-teemaa tuodaan esiin myös kappaleen esiintyjäkaartin myötä.

– Pandora on kokenut, valovoimainen ammattilainen, jonka kanssa työskentely on ollut inspiroiva ja ikimuistoinen kokemus. Hän on tuonut mukanaan näkemyksiä, jotka ovat auttaneet paremman lopputuloksen saavuttamisessa. Universal Music toimii kappaleen julkaisijana ja on tuonut pitkän linjan toimijana innostavaa ja uudenlaista lisäarvoa tuotantoon. Kun vielä ilmiömäinen lyömäsoitinyhtye TAKOMO lisätään kokonaisuuteen, on lopputuloksesta oltava mielissään, Tasala kertoo tyytyväisenä.

 

Myös Nyrönen kiittelee hyvin sujunutta yhteistyötä.

– Yhteistyö ja vuoropuhelu oli jo Love The Way You Play -biisiä tehdessä avointa ja sujuvaa, jonka vuoksi en edes harkinnut, että MM-kisojen teemakappaleen tekisi kukaan muu kuin Olli. Hän on loistavasti tiivistänyt kisojen ydinsanoman ja rakentanut lopputuloksen, josta olemme kaikki ylpeitä.

Every Green In May, Pandora ja Takomo esiintyvät MM-kisojen avajaisissa 3.12. Helsingin Jäähallilla sekä finaalipäivänä 11.12. Hartwall Arenalla. Lisäksi Suomen fanikatsomo saa Takomosta lisäpotkua kotikisojen kannustusjoukkoihin, kun ryhmä tulee Suomen avajais- ja mitaliotteluiden ajaksi fanikatsomoon rumpuineen.

Jaa artikkeli