Otto Lehkosuo pikakomennuksella Suomen MM-joukkueeseen – korvaa Krister Savosen

Suomen miesten salibandymaajoukkueeseen on tehty pelaajavaihto kotikisojen kynnyksellä. Otto Lehkosuo liittyy joukkueeseen loukkaantuneen Krister Savosen tilalle.

Lue myös: MM-kisat jäävät väliin Krister Savoselta – ”Terveyden kanssa ei voi leikkiä”

Otto Lehkosuo, 24, oli nimettynä kymmenen varapelaajan listalle. Nyt hän nousee mukaan kisajoukkueeseen.

Lehkosuon seurajoukkue on espoolainen Westend Indians. Vuoden 1996 viimeisenä päivänä syntynyt puolustaja on ehtinyt pelata 15 miesten maaottelua tehoin 7+9=16. MM-kisat ovat hänelle ensimmäiset.

– Otto oli jo lähellä varsinaista kisajoukkuetta, mutta jäi sillä kertaa niukasti ulkopuolelle. On vahva ja iso äijä. Hän pystyy pelaamaan sekä vasempana että oikeana pakkina ja lukee peliä hyvin. Ollaan tyytyväisiä, että saadaan hänet nopealla jänteellä mukaan, päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

Aivotärähdyksestä toipuvan Classic-puolustaja Krister Savosen poisjäännistä kerrottiin keskiviikkona.

– Osasin vähän odottaa puhelua, kun tuli ilmoitus, että Savonen on out. Vähän jouduin miettimään, että miten päin pitäisi olla, kun päivä eteni. Ehdin jo miettiä etteikö sittenkään osunut mulle. Hieno fiilis oli, kun Nykky lopulta soitti, Lehkosuo kommentoi ja jatkaa:
– En tietenkään toivo toiselle pelaajalle epäonnea. Olin valmiudessa, tiesin tilanteen ja olin valmis ottamaan sen roolin mikä tarjotaan. Olin katsomassa 2010 kotikisoja, ja silloin en osannut edes ajatella, että tuolla voisin joskus olla. Viime vuosina on tullut ajatus, että se voisi olla mahdollista. Töitä on tehty kovasti ja täällä ollaan. Mieletön homma!

Miesten MM-kisat alkavat tämän viikon perjantaina. Suomi kohtaa kisa-avauksessa Tanskan klo 18.30. Avausviikonloppu on Suomelle muutenkin vilkas, sillä heti lauantaina vastaan asettuu Ruotsi ja sunnuntaina Latvia.

MM-kisojen kirkkaimpien mitalien kohtalo ratkeaa Hartwall Arenalla lauantaina 11. joulukuuta. Kisojen alkusarjat ja ensimmäiset jatkopelit pelataan Helsingin jäähallissa.

Jaa artikkeli