MM-kisat jäävät väliin Krister Savoselta – "Terveyden kanssa ei voi leikkiä"

Suomen miesten salibandymaajoukkueeseen joudutaan tekemään pelaajavaihto kotikisojen kynnyksellä.

Krister Savonen, 27, jää pois Suomen MM-joukkueesta. Classic-puolustaja sai syyskuun lopussa liigaottelussa aivotärähdyksen. Tarmokkaasta kuntoutuksesta huolimatta Savonen ei ole vielä pelikuntoinen.

Miesten MM-kisat alkavat tämän viikon perjantaina. Suomi kohtaa kisa-avauksessa Tanskan. Kirkkaimpien mitalien kohtalo ratkeaa Hartwall Arenalla lauantaina 11. joulukuuta.

– Vaikeaa aikaa tämä on ollut. Olen tehnyt töitä näiden kisojen eteen jo monta vuotta. Kaikki kivet on nyt käännetty kuntoutumisen osalta – en päässyt pelikuntoon. Tottakai harmittaa, mutta sille ei voi mitään. On kuitenkin sellaisista asioista kyse, ettei viitsi lähteä terveyden kanssa leikkimään, Krister Savonen muotoilee.

Savonen jatkaa kuntoutusprosessiaan. Kaksinkertaisen maailmanmestarin ja nelinkertaisen Suomen mestarin tavoitteena on palata mahdollisimman pian niin F-liiga- kuin maajoukkuekaukaloihin. Tukena kuntoutuksessa on urheilun huippulääkäreitä ja -asiantuntijoita, joilla on kokemusta vastaavista loukkaantumisista.

– Kyseessä on sen verran kova pelimies, että halusimme odottaa kuntoutumista ihan kisoihin asti, mutta valitettavasti aika tuli hänen kohdallaan vastaan. Harmittaa tottakai hänen puolestaan valtavasti. Kaveri on varmaan edellisissä kotikisoissa (2010) katsonut, että tuonne pitää joskus päästä pelaamaan, mutta nyt kävi valitettavasti näin, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

Savosen tilalle kisajoukkueeseen tullaan nimeämään pian toinen pelaaja, kunhan yksityiskohdat saadaan sovittua ja selvitettyä.

Korvaaja on valittava Kansainväliselle Salibandyliitolle (IFF) nimettyjen varapelaajien joukosta. Kymmenen pelaajan listalla ovat maalivahdit Santtu Strandberg (Växjö, SWE) ja Oskari Fälden (TPS), puolustajat Otto Lehkosuo (Westend Indians), Jesperi Lindfors (Esport Oilers) ja Eemeli Akola (Classic) sekä hyökkääjät Aaro Astala (Westend Indians), Tuomas Iiskola (Esport Oilers), Miko Kailiala (TPS), Mikko Laakso (Nokian KrP)
Ja Jani Kukkola (EräViikingit).

Linkki: Tässä Suomen joukkue MM-kotikisoihin! – ”Identiteetti rakentuu hyvälle puolustamiselle”

Pääsyliput: ticketmaster.fi/wfchelsinki2020

Jaa artikkeli