Oskarin arki -podcastin vieraana salibandymaajoukkueen päävalmentaja Esa Jussila: Tulossa isojakin muutoksia

Millainen on päävalmentaja Esa Jussilan salibandymaajoukkue, millaisia pelaajia siihen valitaan ja millaista salibandya se pelaa? Näihin kysymyksiin päävalmentaja vastaa Oskari Saaren isännöimän Oskarin arki -podcastin tuoreessa jaksossa.

Lue myös: Esa Jussila on seuraava miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja – kokonaisuus ratkaisi

Vain muutama tunti maajoukkueen ensimmäisen kokoontumisen jälkeen jututettu Esa Jussila saa kerrata oman uransa Joensuusta ja täyteen ammutun Mehtimäen jäähallin 20 vuoden takaisesta hurmoksesta Sveitsin-vuosiin ja kasvuun maajoukkuevalmentajaksi huippuluokan esikuvien rinnalla ja ohjauksessa.

Sitten käydäänkin niihin kuumimpiin kysymyksiin: Millaista miesten maajoukkuetta Esa Jussila on käynyt rakentamaan ja millaista salibandya se tulee pelaamaan. Ainakin tavoitteena on maajoukkue, jossa on hauska ja hyvä pelata ja kaikilla turvallinen olo mutta se ei tarkoita, että ilmapiiri olisi löysä vaan fokus on tiukasti tavoitteissa ja kun on sen paikka, painetaan hampaat irvessäkin. Pelillisesti luvassa on isojakin muutoksia vanhaan, ja vaikka edeltäjät ovat tehneet fantastisia tuloksia, Esa Jussilan maajoukkueessa pelaajat saavat entistä enemmän pelillistä tukea valmennukselta ja peliin on luvassa selkeä raamitus, jonka sisällä pelaajat saavat esittää parastaan.

Ja mitä päävalmentaja Esa Jussila haluaa tapahtuvan tänä vuonna ennen kuin alkaa Malmön MM-turnaukseen huipentuva vuosi 2024?

– Ensimmäinen tavoite on, että pelaajat ovat sataprosenttisesti ostaneet sen pelitavan, miten me haluamme pelata. Siellä on tulossa isojakin muutoksia siihen, miten pelaajat ovat tottuneet mahdollisesti aikaisemmin pelaamaan, päävalmentaja muistuttaa.

Kuuntele Oskarin arki ja Esa Jussilan haastattelu Spotifysta alta tai tästä. Päävalmentaja pääsee ääneen peliajassa 7.15.

Otsikkokuva: Juha Ollikainen

Jaa artikkeli