OLS kohtaa sarjanousijan lauantain teemaottelussa: "Tiikerit kuuluu niihin vastustajiin, jotka pitää voittaa"

Lauantaina Kastellin monitoimitalossa pelattavassa OLS kiusaa vain kentällä -teemaottelussa oululaiset saavat vastaansa sarjanousija Tiikerit.

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen OLS on sarjataulukossa sijalla kahdeksan kolmella sarjapisteellä ja ensimmäistä kauttaan miesten Salibandyliigassa pelaava Tiikerit kahdentenatoista yhdellä pisteellä.

Kahdella tappiolla kautensa aloittanut OLS pääsi voiton makuun viime sunnuntaina kaataessaan Steelersin selkein 9-2-luvuin. Tiikerit puolestaan hakee vielä ensimmäistä voittoaan Salibandyliigassa. Liigatulokas on kärsinyt tappiot LASBille ja EräViikingeille. Lohdutuspiste tuli viime kevään Divarin finaalivastus ÅIF:ia vastaan pelatusta ottelusta. Tuossa kamppailussa Tiikerit menetti kolmannessa erässä kahden maalin johtonsa ja hävisi lopulta rangaistuslaukauskisaan venyneen ottelun 6-7.     

Kuten muillekin perinteisille liigajoukkueille, myös OLS:lle Tiikerit on vielä katsomaton kortti. Siksi OLS-kapteeni Mikko Saarnio (kuvassa) joutuu hieman puntaroimaan sanojaan tulevan ottelun luonteesta.

– Vaikea sanoa mitä on edessä, kun en vastapuolelta muutamaa vanhempaa pelaajaa lukuun ottamatta voi sanoa tuntevani ketään. Nuoruutta ja taitoa sieltä varmasti löytyy. Luvassa on varmaan energinen kohtaaminen, jonka molemmat haluavat varmasti voittaa, hän uumoilee.

– Hiukan olemme toki vastustajaan tutustuneet, mutta tosiasiassa enemmän olemme palavereissa ja harjoituksissa keskittyneet oman pelimme parantamiseen. Jos tässä onnistumme, niin uskon voittavamme kamppailun.

Jos on Tiikerit nuori ja kokematon joukkue korkeimmalla sarjaportaalla, niin OLS on uudistunut ja myös nuorentunut.
– Tälle kaudelle tuli pari-kolme paluumuuttajaa ja ensimmäistä tai toista liigakautta vetäviä meillä on pelaavissa kentällisissä varmaan puolet, kapteeni arvioi.

Saarnio on yksi paluumuuttajista. Viime kausi vierähti sveitsiläisessä Rychenbergissä, mutta mies palasi tuttuun OLS-paitaan kauden ulkomaan visiitin jälkeen. Nyt alkamassa on kahdeksas kausi OLS:n liigamiehissä.

OLS:n kausi alkoi tappioilla SPV:lle (14-6) ja Nokian KrP:lle (8-10). Viimeisimmässä aukeni sitten voittosarake, kun Steelers kaatui peräti 9-2.

– Kokemattomuus on näkynyt lähinnä omassa päässä ja tilanteiden tunnistamisessa. Ja tappiotilanteessa tulee liian kiire ja hätiköityjä ratkaisuja. Tämä näkyi kauden avauksessa SPV:tä vastaan. KrP-pelissä alku oli heikko, mutta kaksi erää hyvää tekemistä. Steelersiä vastaan oli ehjä esitys, vaikka ero repesi vasta viimeisessä erässä, Saarnio summaa alkukauden esitykset.

Positiivisena asiana Saarnio näkee ottelukohtaisen maalikeskiarvon.
– Nyt meillä on pelaajatyyppejä, joilta löytyy tarvittavaa taitoa ja liikkuvuutta.

OLS:n kauden tavoite on pudotuspelipaikka. Sitä silmällä pitäen lauantaisessa teemaottelussa on tärkeät sarjapisteet jaossa.
– Tiikerit kuuluu niihin vastustajiin, jotka meidän pitää voittaa, toteaa Merikosken junioreissa salibandyuransa aikoinaan aloittanut Mikko Saarnio ykskantaan.

Miesten Salibandyliigan ottelu OLS – Tiikerit lauantaina 5.10. klo 15, Kastellin monitoimitalo

Lue myös: Oulussa kauden kolmas tapahtumaottelu – teemana kiusaamisen kitkeminen

Kuva: Ari Arola

Jaa artikkeli