"Nuorten pelaajien palaute on todella tärkeää ja tulee suoraan seuratoiminnan ytimestä" - O2-Jyväskylä uudelleen auditoitiin lasten ja nuorten Tähtiseuraksi

Huhtikuun alussa oli tärkeä päivä jyväskyläläiselle salibandyseura O2:lle, sillä se uudelleen auditoitiin lasten ja nuorten liikunnan Tähtiseuraksi. Auditointi on osa Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen Tähtiseura-laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Paikalla oli seuran toimijoita ja harrastajia sekä Salibandyliiton seurakehittäjä Elina Anttonen ja Keski-Suomen Liikunnan lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä Jouni Vatanen. O2 on ollut mukana seurakehityksen prosessissa pitkään ja Tähtiseura jo vuodesta 2018 asti. Sitä ennen seura oli Tähtiseura-ohjelmaa edeltävässä Sinettiseura-ohjelmassa mukana. Uudellelenauditoinnissa käydään läpi seuratoiminnan vahvuuksia ja kehityskohteita Tähtiseura-kriteerien kautta.

-Teemoina ovat johtaminen ja hallinto, talous ja olosuhteet, viestintä ja markkinointi, seuran ihmiset sekä urheilutoiminta. Tarkastelussa on vielä erikseen lasten ja nuorten liikunnan erilliset kriteerikokonaisuudet, kertoo Salibandyliiton seurakehittäjä Elina siitä, mitä teemoja uudelleen auditointi pitää sisällään.

O2-Jyväskylän toiminnanjohtaja Krista Karhunen näkee, että prosessissa on ollut parasta seura-aktiivien ja -johdon yhteiset pohdinnat toiminnasta ja sen kehittämisestä. Työpajoihin osallistui myös seuran nuoria pelaajia, joiden palaute on todella tärkeää ja tulee suoraan toiminnan ytimestä. Auditointipäivä on seuralle yksi mahdollisuus pysähtyä pohtimaan toimintaa, sekä luoda tulevan kauden kehittämis- ja toimintasuunnitelmat.

O2-Jyväskylä koki vauhdikkaan sysäyksen 2010-luvulla, kun harrastajamäärät kasvoivat räjähdysmäisesti. Nyt pelipassipelaajien määrä on vakiintunut noin tuhanteen ja yhteensä seuran ohjatussa toiminnassa liikkuu lähemmäs 2000 harrastajaa. Seura on ollut jo pitkään mukana seurakehityksenprosesseissa ja Tähtiseura-tunnustus merkitsee toiminnalle paljon.

-Olemme ylpeitä Tähtiseura-tunnuksesta ja haluamme jatkossakin järjestää toimintamme niin, että se täyttää hyvän seuratoiminnan kriteeristön. Haluamme kehittää toimintaa jatkuvasti ja siinä Tähtiseura-prosessi on oiva työkalu. Tähtiseuroista muodostuu valtakunnallisesti laajaverkosto, jossa olemme aktiivisesti mukana, kertoo Krista Tähtiseura-prosessin merkityksestä seuralle.

Salibandyliitto onnittelee O2-Jyväskylää!  Kiinnostuitko seurakehityksestä? Kurkkaa lisää täältä tai ole suoraan yhteydessä Salibandyliiton seurakehittäjä Elinaan.

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli