Nuori erotuomari työharjoittelussa Salibandyliitossa

Suomen Salibandyliitolla on vuosittain nuoria TET-harjoittelijoita. Viime viikolla toimiston arkeen hyppäsi mukaan Luka Virkki, 15 (pääkuvassa vasemmalla).

TET on virallisen opetussuunnitelman mukainen työelämään tutustumisen viikko peruskoulun 8-9-luokkalaisille. TET-harjoittelu suoritetaan valitsemassa työpaikassa, jossa nuori tekee hänelle sopivia töitä aikuisen ohjauksessa. Viikon tavoitteena on saada tietoa ja kokemusta eri ammateista ja työelämästä.

Virkki on salibandymiehiä, sillä hän on nuoresta iästään huolimatta toiminut jo muutaman vuoden lajin erotuomarina. Joku saattaa muistaa Virkin syksyltä 2020, kun Yle teki isompaa tarinaa Virkistä ja Vilho Viippolasta Suomen nuorimpana erotuomariparina. Salibandyä Virkki on pelannut jo kahdeksan vuotta.

TAUSTA: Yle tapasi Suomen nuorimman salibandyn erotuomariparin

– TET sujui hyvin – hauskaa oli. Ylipäätänsä oli hienoa päästä kokeilemaan työntekoa lajin parissa. Näin lajia taustoilta ja monesta eri näkökulmasta. Mielenkiintoista oli seurata miten lajia kehitetään liittotasolla, ja miten homma rakentuu. Parasta oli, kun minut otettiin mukaan virallisiinkin tapahtumiin, kuten esimerkiksi arpomaan livelähetyksessä Suomen Cupin puolivälieräpareja, Virkki kertoo.

TET-harjoittelun aikana Virkki pääsi näkemään harrastamaansa lajia uudesta näkökulmasta ja tutustumaan toimiston eri tehtäviin, ammatteihin ja toimiin. Salibandyliiton toimisto sijaitsee Helsingin Myllypurossa, Arena Centerin tiloissa.

LUE MYÖS: Elias Ryökäs oli TET-harjoittelussa Suomen Salibandyliitolla

Jaa artikkeli