Naisten TEHO Sport Suomen Cupissa huipputasaiset puolivälierät – Classic, EräViikingit, PSS ja TPS jatkavat

Jatkoaikadraama Helsingin Mosahallissa kruunasi naisten TEHO Sport Suomen Cupin dramaattisen puolivälieräpäivän, kun EräViikingit löi SaiPan Taru Nordmanin maalilla 4-3.

Miisa Turusen kahden maalin myötä SaiPa johti toisessa erässä 2-1 ja vielä ottelun viimeisen minuutin alkaessa 3-2, mutta EräViikingeiltä löytyi vielä yksi vaihde. Kuudella viittä vastaan Jenni Rautanen tasoitti pelin, ja jatkoajan kolmannen minuutin aluksi Taru Nordman laukoi helsinkiläiset välieriin Elisa Vilhusen syötöstä.

SaiPan puolustustaisteluun viittaavat maalivahtien illan torjunnat, kun eteläkarjalaisten Miia Maaranen venyi 19 pallon eteen kotijoukkueen Laura Loisan peittäessä seitsemän laukausta.

F-liigan tasolohko B:n vahva joukkue ahdisteli vahvaa A-lohkolaista myös Espoossa, jossa Helsinki United taipui TPS:lle 4-6 johdettuaan peliä aluksi 2-0. Anni Rainio nosti Unitedin vielä päätöserän puolivälissä maalin päähän, mutta viimeisen minuutin aluksi Jenna Saario sinetöi turkulaisten välieräpaikan ylivoimamaalillaan.

Edellisillä kahdella kaudella Cupin finaalissa pelanneen SB-Pron tämän vuoden taival päättyi Porvoossa, jossa PSS oli Jelena Zurbriggenin kahdella ja Julia Turusen yhdellä maalilla parempi 3-2.

Mynämäen HaNi-hallissa SBS Wirmo Akatemia pisti F-liigan Classicin tiukille, vaikka lopulta taipuikin 3-5. Wirmo johti avauserässä 2-0 ja nousi vielä kolmannessa erässä tasatilanteeseen 3-3, mutta viimeisellä kympillä Suvi Hämäläinen ja Meri Mäkinen laukoivat Classicille voittoon riittäneet maalit.

Arkistokuva: Jarmo Koskela