Naiset ja U19-tytöt iskevät Sveitsissä - näin seuraat viikonlopun EFT-turnausta

Suomen naiset ja U19-tytöt kohtaavat tulevassa MM-kaupungissa Neuchatelissa Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin.

Suomen naisten ja U19-tyttöjen salibandymaajoukkueet kohtaavat viikonloppuna perinteisessä EFT-turnauksessa lajin muut kärkimaat Sveitsin Neuchatelissa. Suomen molemmat joukkueet kohtaavat perjantaina Sveitsin, lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin.

Sveitsin länsireunalla Ranskan naapurissa sijaitseva 34 000 asukkaan Neuchatel on sama kaupunki, jossa vuoden kuluttua mitellään seuraava naisten MM-turnaus.

Suomen naisten joukkue lensi Sveitsiin valmistautumaan jo keskiviikkoaamuna, ja U19-ryhmä seuraa perässä torstaina.

Turnauksen 12 ottelusta yhdeksän tarjoilee suorana verkossa Sveitsin liiton swissunihockey.tv täällä. Sveitsin naisten pelit esittää kuitenkin www.srf.ch./sport täällä.

– Pelillisesti tarkoitus on jatkaa siitä, mihin syyskuun Ruotsi-ottelussa jäätiin eli keskittyä pallollisen tekemisen viemiseen eteenpäin. Se olikin jo Ruotsia vastaan lupaavalla mallilla, Suomen naisten päävalmentaja Lasse Kurronen linjaa.
– Valtaosa on tuttuja runkopelaajia ja seassa testissä muutamia uudempia nimiä, joiden osalta on mielenkiintoista nähdä, miten he esiintyvät naisten kansainvälisessä huippuvauhdissa. Esimerkiksi syksyn liigapeleissä hyvin onnistunut Taru Nordman on nuori pelaaja, jolla toivottavasti on edessä vielä pitkä tulevaisuus maajoukkueessa, ja on mielenkiintoista nähdä, miten hän jo nyt istuu vauhtiin.

Suomen U19-joukkue on nyt ensi kertaa koottu keväässä 2020 häämöttävissä MM-kisoissa pelaavasta eli vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneiden ikäluokasta, ja päävalmentaja Aki Vilander kertoo, että keskeisenä teemana joukkueen tekemisessä on pelivälineen hallinta.
– Sillä teemalla pyritään nyt jatkamaan ja saamaan uudet pelaajat samalle kartalle edellisten kanssa. Ruotsi-otteluissa otettiin ensimmäiset askeleet ja päästiin hyvin liikkeelle, ja nyt kun on tullut uutta verta joukkueeseen, haluamme ajaa heidät kunnolla sisään ytimeen ja aloittaa kunnolla MM-matkan tämän kisaikäluokan kanssa.

Suomen ottelut Neuchatelissa:

Pe 9.11. klo 15.00 Sveitsi–Suomi U19
Pe 9.11. klo 21.00 Sveitsi–Suomi Naiset
La 10.11. klo 11.00 Suomi–Tshekki U19
La 10.11. klo 17.00 Suomi–Tshekki Naiset
Su 11.11. klo 10.00 Ruotsi–Suomi U19
Su 11.11. klo 13.00 Ruotsi–Suomi Naiset

Suomen naisten ja U19-tyttöjen kokoonpanot

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n turnaussivuille

42592488360_59daa74149_z.jpg

Kuvat: Juhani Järvenpää

 

Jaa artikkeli