Näin katsot salibandya Ruudusta ja VeikkausTV:stä

Kokosimme tähän ohjeita, miten parhaiten varmistat salibandyn huippuottelut ruudullesi.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan suorat ottelulähetykset nähdään tällä kaudella suurimmalta osin Ruutu+-palvelussa. Merkittävän määrän otteluita esittää myös VeikkausTV. Kokosimme tähän ohjeita, miten parhaiten varmistat salibandyn huippuottelut ruudullesi.

Ruutu on videopalvelu, josta voit katsoa sekä sarjoja, elokuvia ja urheilun lähetyksiä. Salibandyliigan otteluita tulee kauden aikana vähintään 120 sisältäen runkosarjan kampailujen lisäksi myös Suomen Cupin ratkaisupelit sekä suuren pudotuspelien kattauksen. Ottelulähetykset ovat katsottavissa suorina lähetyksinä sekä ottelun jälkeen tallenteena.

Ruutu toimii tietokoneella osoitteessa www.ruutu.fi tai sovelluksella. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi omasta sovelluskaupasta iOS- ja Android-laitteille. Jos haluaa katsoa Ruudun lähetyksiä isolta ruudulta, voi hyödyntää älytelevisiota, johon löytyy myös Ruutu-sovellus tai lähettää kuvan televisioruudulle Chromecastin tai AppleTV:n avulla.

Ruutu on sekä ilmaista että maksullista

Ruudusta näkee paljon ilmaiseksi, ja pienellä maksulla aivan kaiken. Pääosa urheilulähetyksistä, kuten myös Salibandyliigan matsit ovat maksullista sisältöä, ja niiden katsomiseen tarvitaan Ruutu+-tilaus. Tilaus maksaa 9,95 euroa kuukaudessa, ja sen voi peruuttaa milloin vain. Uudet asiakkaat voivat kokeilla Ruutu+-tilausta kuukauden ajan ilmaiseksi. Punaisella Ruutu+ -symbolilla varustetut ohjelmat ja lähetykset ovat maksullisia ja vaativat Ruutu+-tilauksen. Tilauksen myötä poistuvat mainokset ohjelmien yhteydestä ja voit jatkaa katselua siitä mihin edellisellä kerralla jäit.

Salibandyliigan otteluiden lisäksi samalla Ruutu+-tilauksella näkee koko Ruudun tarjonnan: Serie A:n futismatsit, useat kotimaiset jääkiekkosarjat ja muun urheilukattauksen, kansainvälisiä sarjoja, leffoja, lastenohjelmia ja kotimaisia suosikkeja, kuten Syke tai Vain elämää ennakkoon.

Miten katsot maksullista sisältöä, kuten Salibandyliigaa?

Tilaaminen onnistuu osoitteessa www.ruutu.fi/plus tai klikkaamalla osoitteessa www.ruutu.fi oikean yläkulman turkoosia ”Tilaa Ruutu+” -laatikkoa. Valitse sivulta sitten punaisella Ruutu+-symbolilla merkitty vaihtoehto ja seuraa ohjeita. Tilauksen tekemiseen tarvitaan Sanoma-tunnus, joka toimii samalla Ruudun tunnuksena. Jos sinulla on Sanoma-tunnus jos esimerkiksi Helsingin Sanomien kautta, samaa tunnusta voi käyttää myös Ruudussa. Jos tunnusta ei vielä ole, voit luoda sen tilauksen yhteydessä.

Katsominen tapahtuu aina Ruudussa eli Ruutu näyttää Salibandyliigan otteluita. Mistä siis näen Salibandyliigan ottelut? Vastaus on Ruudusta. Ruudun tilaus on nimeltään Ruutu+ eli maksullisten ohjelmien katsomiseen tarvitaan Ruutu+-tilaus.

Ruudun salibandysivu löytyy osoitteesta www.ruutu.fi/salibandy. Siellä ovat nähtävillä tulevat ottelut, tallenteet ja videoklipit.

ISTV on terminä usein mukana Ruudun kotimaisten urheilusarjojen yhteydessä, ja se johtuu siitä, että Ilta-Sanomien ISTV on Ruudun yhteistyökumppanina näissä sarjoissa. ISTV näyttää yhden ottelun kuukaudessa ilmaiseksi ja ISTV:n katselu tapahtuu silloin Ilta-Sanomien sivuilla artikkelin kautta.

VeikkausTV vaatii rekisteröitymisen ja pelitilille vähintään sentin

VeikkausTV puolestaan on Veikkauksen verkkopalvelussa Veikkaus.fi-osoitteessa toimiva nettitv-palvelu, joka lähettää suoria urheilulähetyksiä päivittäin.

VeikkausTV on palvelu Veikkauksen kanta-asiakkaille eli nähdäkseen lähetykset pitää rekisteröityä Veikkauksen asiakkaaksi. VeikkausTV:n lähetysoikeuksista johtuen rekisteröityneen asiakkaan pelitilillä pitää olla rahaa vähintään 0.01 €, jotta katselu onnistuu. Pienin rahansiirto pelipalveluun on 10 €. Samoista lähetysoikeuksista johtuen VeikkausTV:n kuvaruutua ei pysty asettamaan Full Screen-asetuksiin kuin niissä otteluissa, joiden yhteydessä ei ole Live-vetoa tarjolla.

VeikkausTV toimii kaikille yleisimmillä selaimilla tietokoneissa ja mobiililaitteissa. Mobiililaitteissa parhaiten toimii Veikkauksen sovellus, jonka voi ladata osoitteesta https://www.veikkaus.fi/fi/sovellukset

Lue myös:

Salibandyliigat näkyvät isosti – Ruutu+ selkeä pääkanava (sisältää listan runkosarjan lähetyksistä)

Jokaisesta maalista lahjoitus tyttöjen harrastamiselle – Salibandyliiga julkisti teot, joilla naissalibandyä kehitetään

42843290750_a66c128b3c_o.jpg

Valokuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli