MM-pokaalikiertue alkaa tänään Mikael Järven juhlaottelusta

Suomen viime sunnuntaina voittama salibandyn MM-pokaali lähtee kiertämään maata Salibandyliigan otteluissa. Kiertue alkaa jo tänä iltana Vantaan Energia Areenalta Mikael Järven juhlaottelusta EräViikingit–Oilers.

Suomen viime sunnuntaina riemukkaasti voittama salibandyn MM-pokaali lähtee kiertämään maata Salibandyliigan otteluissa. Kiertue alkaa jo tänä iltana Vantaan Energia Areenalta Mikael Järven juhlaottelusta EräViikingit–Oilers.

Vielä tänä viikonloppuna maailmanmestaruuspokaali on nähtävissä Kuopiossa ja Tampereella eli lauantaina Niiralan montussa Welhojen ja Happeen ottelussa sekä sunnuntaina Classicin ja Welhojen mittelössä. Faneilla on kiertueen liigaotteluiden päätteeksi mahdollisuus metsästää maailman parhaiden nimikirjoituksia ja ikuistaa itsensä valokuvaan heidän ja MM-pokaalin kanssa. Perjantaina ovat maailmanmestareista paikalla Jani Kukkola ja Lauri Kapanen, lauantaina Mika Kohonen sekä Peter Kotilainen ja sunnuntaina peräti kymmenen Classicin maailmanmestaria.

Kiertueen avaus on mitä sopivin, kun Vantaan Energia Areenalla juhlistetaan legendaarista maajoukkueenkin kapteenia Mikael Järveä, ja tämän paita nousee hallin kattoon. Juuri Mikael Järvi sai ensimmäisenä nostaa miesten MM-pokaalin, kun Suomi voitti ensimmäisen miesten maailmanmestaruutensa joulukuussa 2008 Prahan O2 Areenalla.

– Pelaajien suoritus Prahassa oli vakuuttava, lähes ylivertainen, mutta niin oli suomalaisfanienkin suoritus, Salibandyliiton tapahtumista ja fanikulttuurista vastaava kehityspäällikkö Janne Bruun ihastelee.
– Katsomossa Suomea siivitti voittoon yli tuhat suomalaista ja kotikatsomoissa finaalia seurasi parhaillaan lähes 1,5 miljoonaa katsojaa. Tämä mestaruus ja sitä symboloiva pokaali kuuluu siis myös faneille, ja mahtavaa, että se saadaan nyt fanien ihasteltavaksi ympäri Suomen.

Salibandyliiton jäsenseuroilla on mahdollisuus lainata MM-pokaalia 27.12. jälkeen järjestettäviin tapahtumiin maksutta.

Lue lisää MM-pokaalin lainaamisesta.

IMG_1053.jpg

Jaa artikkeli