Mikko Leikkasen ylivoimaruoska ratkaisi jatkoajalla – Classic on TEHO Sport Suomen Cupin mestari!

Classic on kuudennen kerran Suomen cupmestari kaadettuaan tänään Kupittaan palloiluhallissa SPV:n jatkoajalla 5-4 Mikko Leikkasen jatkoaikamaalilla. Vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla SPV oli johtanut ottelua 4-3.

Neljä ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Ville Kuusela päätti Sami Kosken ja Jukka-Pekka Pelto-Arvon syöttökuvion SPV:n 4–3-johtomaaliin, ja pokaali oli hetken aikaa menossa toisen kerran peräkkäin Seinäjoelle. Puoli minuuttia ennen loppusummeria Classicin Janne Lamminen kuitenkin pelasi kuudella viittä vastaan pallon päädystä maalin kulmalle, ja puolustuksen hiukan epäröidessä Oskari Heikkilä löi tasoituksen Rasmus Hasun verkkoon.

Jatkoaikaa oli pelattu vain kuusi sekuntia, kun SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvo törmäsi voimalla Classic-maalivahti Oskar Sillanpäähän tämän kurottaessa palloon ja tuloksena oli viiden minuutin jäähy. Se päättyi nopeasti ratkaisuun, kun Nico Salo levitti vasempaan siipeen ja Mikko Leikkanen pommitti mestaruuspallon perille.

SPV:n etsikkoaikaa oli tänään ottelun avauspuolikas, kun Juuso Keskinen laukoi seinäjokisille kahden maalin johdon ja Janne Lammisen sutiman kavennuksen jälkeen Santeri Uusi-Laitila muutti toisessa erässä näyttävällä rystyläpärillä tilanteeksi jo 1-3. Classic kiri kuitenkin vielä ennen toista taukoa rinnalle: ensin Matias Lintulan epäröityä pallo lavassaan puoli sekuntia liikaa oman maalin edessä Sami Johansson kurotti pallon Rasmus Hasun alta verkkoon, ja sitten Mikko Leikkanen pommitti Oskari Heikkilän tarjoilusta 3-3.

– Hyvät tunnelmat totta kai, Classicin Eemeli Akola myhäili pokaali kainalossa
– Tiukka matsi, SPV antoi todella tiukan vastuksen ja heitä vastaan on joka kerta kuumia ja kiihkeitä kohtaamisia, joissa mennään lujaa ja sattuu ja tapahtuu. Klassinen klisee, mutta nyt kääntyi näin ja olen tosi ylpeä joukkueesta.

Ennen sarjakauden alkua SPV löi Classicin liiga- ja cupmestarien välisessä Super Cupissa, ja Eemeli Akolankin mukaan ilmassa väreili tänään revanssihenkeä.
– Oli ilman muuta, maitohappoa sai pohkeisiin tulla ja syke nousta ja hiki virrata. Runkosarjakohtaamisessa haettiin jo vähän asetelmia, ja nyt oli vielä pokaali panoksena.

Cupmestaruus on Classicille kaikkien aikojen kuudes.