Miesten maajoukkuevalmennuksen sopimukset päättyvät vuoden lopussa – seuraajakartoitus on käynnissä

Miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimin sopimukset päättyvät Sveitsin MM-turnauksen jälkeen vuoden 2022 lopussa, ja Salibandyliitto aloittaa jo nyt seuraavien päävalmentajaehdokkaiden kartoittamisen. Lähtökohtana on, että sekä uusi päävalmentaja että nykyisen luotsin Petteri Nykyn jatko ovat mahdollisia vaihtoehtoja.

– Prosessin ensimmäinen vaihe on perusteellinen kartoitus suomalaisesta valmentajakentästä, ja olen nyt aloittamassa soittokierrosta eli alustavaa selvitystä kiinnostuksesta tehtävään, vaikka F-liigan pudotuspelit samalla ovatkin meneillään, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kertoo.

Salibandyliiton hallitus on raamittanut tulevaa valintaa sen verran, että haussa on nimenomaan suomalainen päävalmentaja, joka toteuttaa tehtävässään lajin perusarvoja ja liiton strategiaa.
– Maajoukkuevalmennuksen halutaan kehittävän yhteistyötä seurojen kanssa ja työskentelevän yhdessä seurojen kanssa seuroissa tapahtuvan pelaajakehityksen eteen. Salibandyliitto odottaa valittavalta päävalmentajalta myös aktiivista osallistumista keskusteluun kansainvälisen salibandyn vaatimustason suhteesta F-liigaan sekä tuovan näkemyksiään keskusteluun pelin kehittymisestä lähitulevaisuudessa, Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen linjaa.

Suomi sijoittui koronan vuoksi vuodella lykätyissä joulukuun MM-kotikisoissa kahden maailmanmestaruuden jälkeen hopealle taivuttuaan loppuottelussa niukasti Ruotsille. Seuraava miesten MM-turnaus pelataan Sveitsin Zürichissä ja Winterthurissa 5. – 13. marraskuuta 2022.

Suomen jo 2008 ja 2010 miesten maailmanmestaruuteen luotsannut Petteri Nykky palasi päävalmentajaksi vuoden 2016 MM-kullan jälkeen, ja hänen johdollaan Suomi on sen jälkeen voittanut 2018 maailmanmestaruuden ja sijoittunut 2021 MM-hopealle.

Jaa artikkeli