Hallitustiedote: Koronatoimia, maajoukkuenimityksiä ja vanhimpien poikajuniorien ikäluokkamuutos

Salibandyliiton hallitus oli koolla torstaina 27.1.

Keskusteltiin vallitsevasta koronatilanteesta ja sen vaikutuksista Salibandyliiton kilpailutoimintaan.

– Elämme koronapandemian kanssa jälleen kerran uutta ja mielenkiintoista vaihetta. Viranomaisten määräämät karanteenit on nyt lähes poistettu ja entistä suurempi vastuu terveysturvallisuuden toteutumisesta on annettu meille jokaiselle: yksilölle, seuroille ja liitolle. Tästä johtuen sarjatoiminnan jouhevalle järjestämiselle kohdistuu erityisen suurta painetta. Toivon koko salibandy-yhteisöltä tässä tilanteessa tiivistä yhteistyötä, ymmärrystä ja joustavuutta. Yhteisenä tavoitteena on saada pelattua sarjat turvallisesti niin hyvin kuin se on mahdollista jokaista joukkuetta tasapuolisesti kohdellen, viestittää puheenjohtaja Risto Kauppinen hallituksen yhteisen kannan.

Koronatilanteen ennakoimattomuuden vuoksi hallitus hyväksyi suunnitelmat sen varalle, että runkosarjat jouduttaisiin keskeyttämään. Pääperiaatteena tässä on jo viime kaudella käytetty malli, jossa runkosarjojen katsotaan saaduksi hyväksytyksi päätökseen, mikäli vähintään 75 % suunnitelluista otteluista saadaan pelattua. Tämän jälkeen jatkopeleihin edetään pistekeskiarvoon nojaavan vertailun kautta.

Toiminnanjohtajan ajankohtaiskatsauksessa hallitukselle todettiin mm. seuraavaa:

Miesten MM-kotikisojen taloudellinen tulos tulee olemaan aiemmin ennustettua huomattavasti parempi johtuen merkittävistä kustannussäästöistä sekä tapahtumalle myönnetyistä korona-avustuksista. Liiton viime vuoden kokonaistulos tulee kuitenkin jäämään tappiolliseksi. Asiasta viestitään tarkemmin, kun tilinpäätökset valmistuvat.

Tammikuussa on pidetty kahdeksan maakunnallista mediakohtaamista, joissa Säbäkuu-hanketta ja muita ajankohtaisia asioita salibandyrintamalta on saatu nostettua esille.

TEHO Sport Suomen Cupin uusi konsepti, jossa pelataan sekä miesten ja naisten välierät ja finaalit, todettiin onnistuneeksi ja palaute kentältä on ollut pääosin positiivista, vaikka yleisö ei koronarajoitusten vuoksi päässyt seuraamaan otteluja paikan päällä. Tapahtuma järjestettiin tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna Turussa Kupittaan palloiluhallissa. Yle välitti kaikki kuusi ottelua kanavillaan.

Hyväksyttiin kilpailusääntöjen 48§ poikkeuslupien määräajan jatkamisesta kauden loppuun saakka esityksen mukaisesti. Päätös koskee kilpailusäännöissä 2001-2007 syntyneitä ja Lasten Pelimaailman säännöissä 2008 ja myöhemmin syntyneitä pelaajia.

Hallituksen varapuheenjohtaja antoi suullisen katsauksen naisten F-liigan sarjajärjestelmän uudistusprosessin tämänhetkisestä tilanteesta, jonka jälkeen todettiin, että uudistusprosessin tilanteesta on syytä viestiä kentälle ja kuunnella sieltä saatua palautetta ennen kuin lopullisia päätöksiä tehdään.

Päätettiin poikien vanhimman ikäluokan sarjan toteutusmuodosta kaudelle 2022–23 esityksen mukaisesti. Kaudella 2022-23 poikajunioreiden vanhin ikäluokka on P22 (tällä kaudella P21). Muutos pohjautuu seurakyselyyn, jossa selkeä enemmistö osoitti huolen, että sarjaan on haasteellista koota joukkueita vain kahdesta ikäluokasta. Ensi kaudella P22-sarjassa ovat oikeutettuja pelaamaan vuosina 2001-2003 syntyneet pelaajat.

Valtuutettiin huippu-urheilujohtaja jatkamaan kartoitustyötä sekä naisten että miesten päävalmentajakandidaattien osalta. Naisten päävalmentajan osalta tilanne vaatii nopeampaa reagointia, sillä Lasse Kurrosen päävalmentajasopimus on teknisesti katsoen jo päättynyt. Hallitus päätti aiemmin, että Kurronen luotsaa naisten maajoukkuetta vielä Ruotsi-maaotteluissa 4.-6. helmikuuta. Nämä ottelut on kuitenkin peruttu Ruotsin liiton aloitteesta koronatilanteen vuoksi. Hallitus toivoo viestintää liiton kanavissa valintaprosessien edetessä.

Valittiin miesten maajoukkueen joukkueenjohtajaksi Kimmo Nurminen (s. 1968) periodille 1.2. – 31.12.2022 Oskari Saaren tilalle, joka jättäytyi tehtävästä vuodenvaihteessa. Hallitus näki, että aiemminkin miesten joukkueenjohtajana toiminut Nurminen on sopiva henkilö tehtävään, joka on kestoltaan varsin lyhyt. Miesten valmennus- ja taustatiimin sopimukset päättyvät vuoden 2022 lopussa. Kuluvana vuonna miesten ohjelmassa ovat mm. World Games -monilajitapahtuma heinäkuussa Yhdysvalloissa ja MM-kisat Sveitsissä 5.-13.11.2022.

Nimettiin Toni Läntinen (s. 1979) miesten U23-maajoukkueen lajivalmentajaksi ajalle 1.1.- 30.9.2022. Alkuperäisestä valmennusryhmästä Miro Mäkelä on siirtynyt poikien U19-valmennustiimiin, ja U23 tarvitsee yhden lisävalmentajan tulevan kesäkauden valmistautumiseen ja tapahtumiin. Kaikkien U23-valmentajien sopimukset päättyvät 30.9.2022. Läntinen on toiminut usean vuoden ajan TPS F-liigamiesten joukkueen valmennuksessa.

Merkittiin tiedoksi IFF:n ilmoitus U19 naisten MM-kisojen siirtymisestä alkuperäiseltä paikaltaan 4.-8.5.2022.

Hyväksyttiin kaksi uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella viisi jäsenseuraa.

Valtuuston sääntömääräisen kokouksen ajankohdaksi päätettiin lauantai 23.4.2022. Ennen varsinaista kokouspäivää (22.4.) valtuustolle järjestetään vapaamuotoisempi keskustelutilaisuus. Paikka ja tarkempi aikataulu tarkentuvat kevään aikana.

Hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 17.2.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli