Miesten ja U19-miesten leiriviikonloppu paketissa

Ensi kevään Brnon MM-turnaukseen valmistautuva U19-miesten maajoukkue leireili Eerikkilässä keskiviikosta ja kotikisoihin vuoden päähän tähtäävä miesten ryhmä torstaista lauantaihin. Kumpikin ryhmä pelasi kaksi keskinäistä ottelua.

U19-miesten päävalmentaja Jarmo Härmä oli erittäin tyytyväinen kokoontumisen antiin vieläpä vaikeat olosuhteet huomioiden.
– Saatiin käytyä yhdessä henkistäkin puolta läpi ja valmistauduttua kisoihih ja loppuun kaksi loistavaa peliä. Leirin teemana olivat pallollinen peli sekä pallottomien hyökkääjien toiminta, ja ne toteutuivat peleissä hyvin. Varsinkin jälkimmäinen peli tuntui aika laadukkaalta sählyottelulta.
Päävalmentaja näki monen sellaisen, jotka muuten olisivat huilanneet kotona, käyttäneen näyttöpaikkansa edukseen. Erityisen hyvin onnistui Waltteri Vesterisen viisikko, päävalmentaja paljasti.

– Saatiin pari hyvää peliä, miesten päävalmentaja Petteri Nykky tiivisti MM-kisoille ajatellulla paikalla pidetyn leirin annin.
– Varsinkin tänään nähtiin lopussa sellaista kamppailemista ja taistelua voitosta kuin odotettiinkin. Ihan hyvä toimiva kokonaisuus saatiin tähän kohtaan maajoukkuemiehille, vaikka alkuperäisestä 31 pelaajsta oli tänään jäljellä enää tiiviit 11 vastaan 11 ja yhdet kiertävät hyökkääjät.
Myös ensi kertaa miesten maajoukkueen mukana olleet pelaajat saivat päävalmentajalta hyväksyvän nyökkäyksen.
– Ensimmäiseksi tapahtumaksi ihan ok, ja vähän harmi, että osa juuri näistä kavereista joutui jättämään leikin kesken. Olisin mielelläni halunnut nähdä heiltä toisenkin pelin. Nyt vain seuroissa kovasti töitä, ja tiedä vaikka vielä nähtäisiin uudelleenkin.

Katso jutun lopusta päävalmentajien videohaastattelut.

Liiton YouTube-kanavalle

Ensimmäiset ottelut pelattiin Eerikkilässä kameroiden edessä perjantaina, kun miesten ottelussa Valkoinen nousi kolmannessa erässä tappiolta 7–3-voittoon Sinisestä. Valkoinen oli valttia myös nuorempien pelissä, jossa loppunumeroiksi tulivat 6-4. Sunnuntaina oli Valkoinen jälleen parempi U19-ottelussa. Miesten toisessa ottelussa vei nyt Sininen voiton Nico Salon jatkoaikamaalilla.

Perjantain ottelut ovat nähtävissä liiton YouTube-kanavalla täällä: Miehet ja U19-miehet ja lauantain ottelut täällä: Miehet ja U19-miehet

Ville Vuorisen valokuvat perjantailta miesten ja U19-miesten otteluista.

Oman säväyksensä leiriin antoi myös LASBin F-liigajoukkueessa viikolla todettu koronavirustartunta, jonka seurauksena päätyivät leiriryhmien pelaajista varotoimina sivuun Perttu Koljonen, Joakim Lund ja Tiitus Salokangas.

Lue lisää: LASB:n miesten joukkueessa koronatartunta – pelaajia pois maajoukkueleiriltä

Lue myös: Näin seuraat miesten ja U19-miesten maajoukkueleirejä – kokoonpanot, aikataulut ja striimit

Ja maajoukkueasioista puhuaksemme: Liput MM-kotikisojen finaaliviikonloppuun ovat muuten myynnissä täällä: http://ticketmaster.fi/wfchelsinki2020

Päävalmentaja Härmä: ”Äärimmäisen hyvä leiri jäi käteen”
Petteri Nykky: ”Saatiin pari hyvää peliä”
Valkoinen oli niskan päällä molemmissa U19-otteluissa.

Jaa artikkeli