M-Team piinasi 50 minuuttia – OLS loppurypistyksellä cupfinalistiksi

F-liigan OLS selviytyi Suomen Cupin huomiseen loppuotteluun Classicia vastaan kaatamalla sarjaa alempana pelaavan helsinkiläisen M-Teamin lopulta 7-4. Sitkeä haastaja piinasi kuitenkin oululaisia pitkään sinnittelemällä tasoissa kolmannen erän puoliväliin saakka.

Alku Hämeenlinnan Loimua Areenalla oli odotetunlainen Anssi Välitalon kiskaistessa liigajoukkueen johtoon jo kolmannella minuutilla, mutta sitten tarina mutkistui, kun haastajien Joona Hokkanen pommitti ensin tasoituksen ja seuraavassa vaihdossaan jo yllytysjohdon. Tauolle lähdettiin tasoissa OLS:n Mika Hirsikorven päätettyä poikkisyöttörallin maalin edestä ohjaukseen, joka kierähti juuri ja juuri maaliviivan yli.

Valte Karvonen laukoi toisen erän alussa oululaiset jälleen johtoon, mutta eroa ei syntynyt vieläkään: Joona Hokkanen kohautti yleisöä erän puolivälissä mailataituruudellaan, ja hattutempun myötä peli oli jälleen tasan. Eron teki lopulta OLS:n ykköskenttä. M-Team kuittasi vielä Teemu Harlen Joni-Arttu Siepin syötöstä ohjaaman johto-osuman, mutta sitten iski sama kaksikko uudelleen melkein identtisellä kuviolla, ja jatkoksi Sieppi kieputti itse läpiajosta lukemiksi jo 6-4.

– Iso helpotus oli voitto niin kuin näkyi, vaikea oli peli meille, OLS:n Valte Karvonen huokaisi Ylen haastattelussa.
– Oltiin selkeitä ennakkosuosikkeja eikä meillä ole tällaisesta tilanteesta hirveästi kokemusta niin kuin näkyi. Onneksi kuitenkin voitettiin. Kapteeni Kinnunen piti molemmilla erätauoilla kovat puheet ja valoi meihin uskoa muistuttaen, että ollaan parempi joukkue ja meidän oma tasomme kyllä riittää tähän matsiin.

Huomisessa finaalissa ei pelkoa suosikkiasemasta ole, kun vastaan asettuu hallitseca cup- ja liigamestari Classic.
– Siihen on totuttu, että ollaan altavastaajia, ja Classic on aina ollut vaikea vastus. Kaiken pitää mennä meillä nappiin että pärjätään.

Juha Hautakankaan ottelukuviin

Salibandya, Hämeenlinna

Suomen Cupin miesten välierä

OLS–M-Team 7-4 (2-2, 1-1, 4-1)

1. erä: 2.11 Anssi Välitalo (Petri Niemelä) 1-0, 14.36 Joona Hokkanen (Aki Mäkinen) 1-1, 16.05 Hokkanen (Mikko Levänen) 1-2, 16.39 Mika Hirsikorpi (Luukas Hyvärinen) 2-2.
2. erä: 23.22 Valte Karvonen (Hyvärinen) 3-2, 26.14 Hokkanen (Levänen) 3-3.
3. erä: 43.54 Teemu Harle (Joni-Arttu Sieppi) 4-3, 48.14 Eetu Sorvali (Hokkanen) 4-4, 49.27 Harle (Sieppi) 5-4, 51.28 Sieppi (Riku Ruonakangas) 6-4, 51.51 Olli-Matti Virrankari (Hyvärinen) 7-4.