Kuka jää tasa-arvon ulkopuolelle huippu-urheilussa? - osallistu kyselytutkimukseen

Ovatko mielestäsi kaikki tervetulleita huippu-urheiluun? Onko kaikilla samat mahdollisuudet olla mukana huippu-urheilussa? Onko huippu-urheiluympäristöissä turvallista olla se, kuka on?

Muun muassa yllä mainittuja asioita selvitetään Jyväskylän yliopistossa käynnistetyssä, ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemassa tutkimuksessa, jonka koko nimi on: Kuka jää tasa-arvon ulkopuolelle huippu-urheilussa? Poikkitieteellinen tutkimus sukupolvien välisten kulttuurien muutoksesta urheilutavoitteissa, vanhemmuudessa ja identiteetissä (SportEX).

Kysely koskee oikeudenmukaisuutta, moninaisuutta ja inkluusiota urheiluympäristössä, ja se sisältää monivalintakysymyksiä sekä muutaman avoimen kysymyksen.

Kyselyn voi täyttää suomeksi tai englanniksi, ja täyttämiseen menee noin 15-20 minuuttia aikaa. Osallistujien tulee olla vähintään 15-vuotiaita. Vastaaminen tapahtuu nimettömästi eikä vastaajia voida tunnistaa. Kyselyyn toivotaan mahdollisimman moninaisia vastaajia. Kyselyyn voi vastata 1.12.2023 asti.

– Tutkimushanke on uraa uurtava ja uskon, että siitä on tulevaisuudessa hyötyä urheilukulttuuriamme kehitettäessä, toteaa erityisasiantuntija Hannu Tolonen OKM:stä.

Lisätietoja:
Tatiana Ryba, dosentti (tutkimuksenjohtaja), tatiana.ryba@jyu.fi
Mirjam Raudasoja, tutkijatohtori, mirjam.a.k.raudasoja@jyu.fi
Aku Nikander, tutkijatohtori, aku.j.o.nikander@jyu.fi

Jaa artikkeli