Koulutusta ja seuratukea: Moninaisuuden johtaminen ja maahanmuuttajien liikuttaminen

MITÄ? Koulutus moninaisuuden kohtaamisesta liikuntatoiminnassa ja tietoa miten hakea tukea vähävaraisten ja maahanmuuttajaryhmien toiminnan käynnistämiseen.

KENELLE? Seurojen johtavat toimihenkilöt esim. puheenjohtaja, toiminnanjohtaja tai valmennuspäällikkö. Osallistujia 1-3 hlöä / seura.

MILLOIN? Perjantaina 6.10.2017 klo 15.00 – 18.00 ja lauantaina 7.10.2017 klo 9.00 – 12.00. Ilmoittautuminen 25.9.2017 mennessä.

MISSÄ? Cumulus Hotelli City Seinäjoki, Kauppakatu 10, 60100 Seinäjoki.

HUOM! Seminaari ja majoitus pe- la ovat osallistujille ilmaisia ja seminaariin osallistuminen on edellytyksenä Salibandysäätiön seuratuelle (lisätietoa alempana) ja lisäksi osallistujille tarjotaan perjantaina kahvitarjoilu ja ilmaiseksi liput liput viikonlopun aikana pelattaviin Champions Cupin -peleihin. Lähtökohtaisesti majoitukset kahden hengen huoneissa. Ottelulipputoiveet ja yhden hengen huoneen majoitustoiveet tulee esittää 25.9 mennessä: Kim Sällström.

Seminaarikutsu ja alustava ohjelma

Ilmoittautumislinkki

Lisätiedot: Projektikoordinaattori Leena Häyhtiö / Liikkukaa – Sports For All ry, 0400753683

Kehityspäällikkö Kim Sällström / Suomen Salibandyliitto, 0400529003

Taustatietoa tukimahdollisuuksista maahanmuuttajien liikuttamiseen

TUKIMAHDOLLISUUDET JÄSENSEUROILLE?

1. Salibandyn Tuki -säätiö julistaa haettavaksi 1.10.2017 avustuksia SSBL:n jäsenseuroille ”Yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen”. Haun alettua 1.10. Salibandyliiton (www.salibandy,fi) ja Salibandyn Tuki -säätiön sivuilta (www.salibandysaatio.net) tulee löytymään ohjeet hakemuksen laatimiseen.”

 2. Opetusministeriön tuki Salibandyliitolle, jossa Pistemestari- peli- ja kuntoilukonseptia tarjotaan myös maahanmuuttajille. Tarkoituksena on liikunnan avulla kotouttaa paremmin maahanmuuttajia Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Tuki on tarkoitettu salibandyseuroille, jotka ovat kiinnostuneita perustamaan harrastepeliryhmiä, jossa kantaväestö ja maahanmuuttajat harrastavat yhdessä sählyä / salibandya tai erikseen maahanmuuttajille perustettuja ryhmiä. Salibandyseuralla on mahdollisuus saada aiheeseen liittyen tukea mm. seuraaviin kuluihin:

–       vuoro/tilakustannukset

–       ohjaajapalkkiot

–       varustekulut

–       toiminnasta viestiminen / markkinointi

Tästä tukimuodosta yhteydenotot Kim Sällströmiin, 0400529002.

Salibandyliitto jatkaa tänä vuonna Liikkukaa – Sports For All ry:n kumppanina 3rd Base – Kolmospesältä kotoutumaan II -hankkeessa. Liikkukaa – Sports For All ry on urheilun ja vapaa-ajan asiantuntija- ja kattojärjestö edustaen maanlaajuisesti noin 70 jäsenjärjestöä. 3rd Base II -hankkeen tarkoituksena on tukea maahanmuuttajaväestön liikuntamahdollisuuksia osana kotoutumista. Hankkeessa on toistakymmentä kumppania, joissa on sekä liittotason toimijoita että valtakunnallisia monikulttuurisen urheilun ja vapaa-ajan kentän toimijoita sekä maahanmuuttajien että kantaväestön urheiluseuroja. Hankekumppaneita ovat mm. Salibandyliitto, TUL Etelä-Suomi (Suur-Helsingin ja Uudenmaan piirit), MonaLiiku, Rasmus, Miessakit, Sirkus Magenta, ja FC UniPapua. Hankkeessa järjestämme hankekumppaneille moninaisuusseminaareja, erilaisia koulutuksia, työpajoja, ja pyöreän pöydän keskusteluja sidosryhmien kesken sekä tuemme järjestöjen ja seurojen verkostoitumista.

Vuonna 2016 Liikkukaa järjesti Salibandyliiton väelle moninaisuusseminaarin ja osallistui jäsenseurojen kanssa tapahtumiin kuten naisten MM-kisoihin.  Tämän vuoden hankkeen tarkoituksena on tavoittaa Salibandyliiton jäsenseuroja ja tukea heitä ruohonjuuritason työssä moninaisuuden kohtaamisessa.

Tervetuloa seurojen puheenjohtajat, toiminnanjohtajat tai valmennuspäälliköt perjantaina 6.10.2017 klo 15.00-18.00 ja Lauantaina 7.10 klo 9-12 Seinäjoelle seminaariin kuulemaan moninaisuuden kohtaamisesta, verkostoitumaan kiinnostavien yhteistyötahojen kanssa sekä saamaan tietoa, miten hakea tukea vähävaraisten ja maahanmuuttajaryhmien toiminnan käynnistämiseen. Osallistujille tarjotaan  majoitus ja pääsyliput viikonlopun aikana pelattaviin Champions Cupin peleihin Seinäjoki Areenalle.

Jaa artikkeli