Kohti turvallisempaa toimintaympäristöä - Opas häirintäyhdyshenkilöiden toiminnan tueksi on julkaistu

Salibandyliitto on yhteistyössä Väestöliiton, Finlands Svenska Idrottin (FSI) ja Työväen urheiluliiton (TUL) kanssa julkaissut oppaan seurassa toimivien häirintäyhdyshenkilöiden toiminnan tueksi. Oppaasta löytyy vinkkejä ja konkreettisia neuvoja häirintäyhdyshenkilöille kuin myös seuroille, mitä häirintäyhdyshenkilön tehtävässä tulee ottaa huomioon.

Oppaat ovat vapaasti ladattavissa seurojen käyttöön Salibandyliiton seuratoiminnan kehittämisen materiaalipankista täältä. Latauslinkit löytyvät myös tämän uutisen lopusta.

Isoin osa turvallista toimintaympäristöä edistävästä työstä on ennaltaehkäisevää ja seuran toimintakulttuurin kehittämiseen perustuvaa.

Oppaita on kaksi: ”Häirintäyhdyshenkilön opas urheiluseuroissa toimiville” ja ”Häirintäyhdyshenkilön opas tapahtumiin”. Oppaat on laadittu suomen lisäksi myös ruotsiksi.

Tipster-palautteenantokanava jäsenseuroille etuhintaan

Turvalliseen toimintaympäristöön liittyy vahvasti myös mahdollisuus anonyymiin palautteenantoon. Tipsterin avulla seura voi tarjota jäsenistöllensä kanavan, jonka kautta palautetta on helppo antaa. Palvelun kautta hoituvat sekä ilmoitusten käsittely että raportointi.

Tipster on suomalainen palvelu, joka on suunniteltu 100 % harrastusyhteisöjen tarpeista lähtien.

– Tavoitteemme on osaltamme edistää turvallisuutta ja vastuullisuutta suomalaisessa harrastusyhteisöissä, jotta jokainen harrastaja voisi osallistua toimintaan ilman pelkoa häirinnästä tai muusta epäasiallisesta käytöksestä. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet mahdollisimman matalan kynnyksen palautteenantokanava harrastajille, erittäin helppo käyttöönotto seuroille sekä selkeä prosessi seurojen vastuullisuustyön tueksi, toteaa Tomi Rauste, toinen Tipsterin perustajista.

Salibandyliiton jäsenseurat saavat palvelun käyttöönsä etukoodilla ”salibandy24” kampanjahintaan 239 €/ vuosi (sis. alv).

– Tässä on todella hyvät ja erittäin konkreettiset työvälineet seuroille lähteä vahvistamaan turvallisen toimintaympäristön rakenteita seuran arjessa, ja toivon, että mahdollisimman moni meidän seura ottaa sekä Tipster-palvelun että häirintäyhdyshenkilön oppaat käyttöönsä, toteaa Salibandyliiton seuratoiminnan kehityspäällikkö Elina Anttonen.

Lisätietoja Tipster -palvelusta ja käyttöönotto: https://tipster.fi/

Oppaat ladattavissa

Lisätietoja

Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö. Häirintäyhdyshenkilö.

Jaa artikkeli