Kirjauutuus: Mikko Kohosen ja Petri Kettusen tarinat yksissä kansissa

Salibandyviikon yksi kohokohta koettiin perjantaina, kun Jere Vasaraisen kirjoittama Voittajaksi kasvaminen -kirja julkaistiin. Se sisältää suomalaisen salibandyn kehittymiseen pelaajavalmentajana ja valmentajana vaikuttaneen Petri Kettusen sekä salibandyliigassa yli 20 vuotta pelanneen Mikko Kohosen uratarinat yksissä kansissa.

– Halusimme tehdä jotain uutta ja erilaista. Nyt samoissa kansissa on pelaajan ja valmentajan tarinat. Samalla syntyi läpileikkaus suomalaisen salibandyn kehittymisestä 1980-luvun sählystä 2020-luvun salibandyyn, kirjan kirjoittanut Jere Vasarainen toteaa kirjan kustantajan Fitran tiedotteessa.

Sekä Petri Kettunen että Mikko Kohonen ovat tehneet joukkueistaan menestyjiä. Kirjassa tuodaan esille molempien salibandyuran kasvukohtia matkalla ihmisenä kasvussa, ammatillisessa kehittymisessä sekä voittajaksi kasvamisessa. Kirja käy läpi kasvun molemmat puolet.
– Kirjan osiot ovat tarkoituksella hieman erilaiset. Kettusen osio etenee äärimmäisen selkeästi ja tarkasti vuosista ja tapahtumista toiseen. Kohosen osio on vapaammin ja taiteellisemmin ajasta, paikasta ja tapahtumasta toiseen soljuva hieman suurpiirteisempi matka, Jere Vasarainen toteaa.

Lue myös Pääkallohaastattelut:

Kirjan kansiin ikuistettu Mikko Kohonen: ”En ota minkäänlaisia kalenterimerkintöjä iltoihin enkä viikonloppuihin”

Petri Kettusen tarina linkittyy vahvasti koko suomalaisen salibandyn saagaan: ”Hiton etuoikeutettu olo”

Katso videolta Mikko Kohosen tunnelmat:

Jaa artikkeli