Kerta se on ensimmäinenkin - Lieksan Into syttyy Suomen Cupille

TEHO Sport Suomen Cup starttaa elokuussa ja mukana on myös ainakin yksi ensikertalainen, kun Lieksan Into Pohjois-Karjalasta lähti rohkeasti mukaan.

Heti alkuun pitää kysyä, mikä sai Lieksan Innon ilmoittautumaan mukaan Suomen Cupiin. Siitä sopiva henkilö on kertomaan joukkueen kapteeni ja samalla pelaajavalmentaja Janne Reittu.

– Kyllä se on se tasonmittaus ylemmän sarjatason joukkueita vastaan. Toisena sitten saada etenkin nuorille pelaajille kokemusta kovemmista otteluista. Kovasti kiinnostelisi päästä kiusaamaan 2. tai 3. divarin porukoita. Harjoituspeleissä on kohdattukin, mutta Cupissa asetelma on kuitenkin erilainen, hän makustelee.

Salibandy rantautui vuonna 1908 (!) perustettuun seuraan hiukan myöhemmin eli 2009, kun Into osallistui Savo-Karjalan alueen 5. divisioonaan. Sittemmin tasoksi on osoittautunut nelonen, mutta päättyneellä kaudella nousu pykälää ylemmäs jäi harmittavasti yhden pisteen päähän.

– Pidemmällä aikavälillä tavoitteena on kakkosdivari ja päästä pelaamaan yksittäisiä pelejä, Reittu kertoo

Innon miesten edustusjoukkueen keski-ikä on 25 vuoden tuntumassa, ikähaitarin ollessa alle parikymppisistä yli 40-vuotiaisiin.

– Meitä on noin 15 pelaajaa, joista osa on pelannut futista, itse tulin mukaan jääkiekon puolelta. Siellä meni viitisentoista vuotta 2.-3. divisioonissa.

Lieksassa ei laitettaisi vastaan, vaikka seura saisi Cupin osaturnauksen järjestelyt harteilleen, sillä paikkakunnalle on valmistunut uusi halli pari vuotta sitten.

– Täysimittainen kenttä hyvällä alustalla löytyy ja katsomokapasiteettia taitaa olla 300:lle henkilölle. Turnauksissamme on ollut 70-100 katsojaa, mikä on hyvä luku tällä tasolla.

Salibandylla menee hänen mukaansa tällä hetkellä Lieksassa hyvin.

– Uusia harrastajia tulee mukaan lisää ja uusia junnujoukkueita perustettu oikeastaan vuosittain. Sanoisin, että salibandy on tämän kaupungin tulevaisuuden laji.

Ja tosiaan. Viimeisimmän jäsenseuralistauksen (pelipassien haltijat) mukaan Into löytyy sijalta 126, kun Salibandyliiton kokonaisseuramäärä on yli 700.

Cupiin Into ei lähde palkintoeurojen kuvat silmissään.

– Ei lähdetä. Jokainen voitto on pelkkää plussaa. Jos ja kun siinä samalla saadaan lajikulttuuria kehitettyä, niin ehkä joku päivä tänne tulee sitten joku nimivahva joukkue vieraaksi, Reittu visioi.

Näin pääset mukaan TEHO Sport Suomen Cupiin: Kausi käyntiin jo elokuussa

TEHO Sport Suomen Cupiin ilmoittautuminen on käynnissä ja jatkuu 14.6. saakka.

Ensimmäiset turnauskierrokset pelataan alueesta riippuen 20.-21.8. tai 27.-28.8. Suomen Cupin alkukierrokset pelataan turnausmuotoisena mahdollisimman alueellisesti.

Jos joukkue tippuu Cupista ensimmäisellä turnausmuotoisella kierroksella, jolle se osallistuu, palautetaan joukkueelle puolet osallistumismaksusta. Turnauskierrosten jälkeen siirrytään yksittäisiin otteluihin.

Miesten Cupissa jokaisen neljän Cup-alueen kaksi pisimmälle Cupissa edennyttä joukkuetta Suomisarjasta ja alemmista sarjoista pelaavat Cupin aluefinaaleissa. Naisten Cupin pikkufinaalissa kohtaavat kaksi pisimmälle Cupissa edennyttä 1.-4. divisioonajoukkuetta.

TEHO Sport Suomen Cupin miesten sarjaan osallistui viime kaudella 105 joukkuetta. Naisten sarjassa osallistujia oli 34.

Miesten Suomen Cupin osallistumismaksu on 410 euroa ja naisten Suomen Cupin 280 euroa.

Suomen Cupissa on jaossa palkintorahoja seuraavasti:
Miehet
1. 10 000 €
2. 5 000 €
3.-4. 1 000 €
Aluemestarit 1 000 €

Naiset
1. 10 000 €
2. 5 000 €
3.-4. 1 000 €
Pikkufinaalin voittaja 1000 €

Katso myös muu info:
Suomen Cup, miehet
Suomen Cup, naiset

Perinteinen salibandyn Suomen Cup pelataan kaudella 2022-23 miesten joukkueilla 34. kerran ja naisten joukkueilla 30. kerran.

Kuva: Juha-Pekka Pyykönen

Jaa artikkeli