Kaveriporukka pelejä vailla? Avaimet käteen -periaatteella mukaan salibandyn alasarjoihin – eikä hintakaan ole paha

Onko sinulla porukka jo valmiina? Pohditko joukkueen perustamista? Kiinnostaisiko lähteä mukaan Salibandyliiton alaiseen sarjatoimintaan? Jos vastasit kyllä, niin vielä ehtii!  Lue tästä, mitä on tarjolla.

Kilpailutoiminta on Salibandyliiton kivijalka, ja se toimii avaimet käteen -periaatteella eli liitto hoitaa ottelujärjestelyt. Osallistuminen ja pelaaminen on helppoa seuroille ja pelaajille.

Toisin kuin monessa muussa palloilulajissa sisältää salibandyn osallistumismaksu muun muassa salikulut, tulospalvelun ja muut oheistoiminnot. Liitto varaa hallit, laatii otteluohjelmat ja asettelee automaattisesti kaikkiin otteluihin erotuomarit. Mukaan voi siis tulla käytännössä avaimet käteen -periaatteella.

Otteluita tulee kaudessa 18-20 kappaletta jaettuna yhdeksään tai kymmeneen turnaukseen. Kaikki alasarjat pelataan turnausmuotoisina sarjoina alueellisesti eli reissaaminen pelien perässä minimoidaan. Joukkueella on vastuujoukkuetta lukuun ottamatta turnauksessa tyypillisesti kaksi ottelua joiden välissä tunti tai kaksi, joten turnaukseen ei mene koko päivää.

Esimerkiksi Etelä-Suomen eli Uudenmaan alueella turnausmatkat ovat lyhyitä, kun turnaukset ovat suurelta osalta pääkaupunkiseudulla tai sen välittömässä läheisyydessä. Kausi alkaa syys-lokakuun vaihteessa ja päättyy huhtikuun alun tai puolivälin tienoilla. Turnaukset pelataan Etelä-Suomessa hyvissä olosuhteissa pääsääntöisesti yksityisissä halleissa. Käytännössä kaikki turnaukset päästään iskemään mattoalustalla.

Alimpien sarjojen eli naisten nelosdivisioonan sekä miesten viitos- ja kuutosdivisioonan osalta osallistumismaksu koko kaudelta on 1060 euroa, jonka päälle tulee erotuomaripalkkioita noin 700-800 euroa.

Näissä linkeissä lisätiedot lähtemisestä mukaan:

Näin liitytte Salibandyliiton jäsenseuraksi

Sarjaan ilmoittautuminen

Pelipassien, joita ennen lisensseiksi kutsuttiin, hankkiminen pelaajille

Näin järjestetään salibandyn kilpailutoiminta

Ajankohtaiset tiedot sarjatoiminnasta Salibandyliiton eri alueilla:

Etelä-Suomi
Kaakkois-Suomi
Länsirannikko
Pohjanmaa
Pohjois-Suomi
Savo-Karjala
Sisä-Suomi

Jaa artikkeli