Kaksi joukkuetta luopuu Suomisarjan paikoistaan loppukaudeksi – syynä koronatauon jälkeinen otteluruuhka

A-lohkon Classic United sekä B-lohkon EräViikingit Akatemia luopuvat 1.3. alkaen Suomisarjan sarjapaikoistaan kaudella 2021-22.

Ratkaisun taustalla on se, että kummankin kokoonpanoissa on runsaasti pelaajia, jotka pelaavat myös vanhempien junioreiden sarjoja, ja näin ollen koronatauon jälkeen ottelusuma useammassa sarjassa olisi ollut kohtuuton.

Käynnissä oleva kausi on ollut koronan suhteen hyvin poikkeuksellinen ja uusien ajankohtien löytäminen alkuvuoden sulkujen vuoksi siirretyille otteluille on aiheuttanut monelle joukkueelle tuskaa. Vanhempien junioreiden P21- ja T21-sarjat sekä aikuisten sarjat lukuun ottamatta pääsarjoja (F-liiga ja Divari) olivat tauolla tammi-helmikuussa noin 1,5 kk. Tämä on aiheuttanut mm. Suomisarjassa ja vanhempien juniori-ikäluokkien sarjoissa merkittäviä otteluruuhkia kevätkaudelle.

Salibandyliiton hallitus teki tammikuussa päätöksen, jonka mukaan joukkue voi koronakautena luovuttaa sarjapaikan. Luovutussakkoa ei tällöin peritä, mutta osallistumismaksut peritään täysimääräisenä. Hallituksen päätöksen mukaan kesken sarjakauden koronan vuoksi luovutuksen tehnyt joukkue saa sarjapaikan niissä sarjoissa, joissa on periytyviä sarjapaikkoja, samalta sarjatasolta kaudelle 2022-23 kuin missä se pelasi kaudella 2021-22.

– Suomisarjan osalta kaikki ei ole mennyt keväällä niin kuin olisi pitänyt. On ollut epäselvyyksiä, joita joukkueille on alkuvuoden aikana aiheutunut siirrettyihin otteluihin liittyvistä käytännöistä, pahoittelee sarjapäällikkö Salla Nuorteva.

Suomisarjan kauden loppuun pelaaminen ja sarjapaikat ovat aiheuttaneet keskustelua niin sosiaalisessa mediassa kuin sarjaan osallistuvien joukkueiden piirissä.

Tavoitteena Suomisarjassa on saada kaikki ottelut pelattua sarjajärjestelmän mukaisesti, jotta sarjataulukot saadaan jokaisessa lohkossa muodostettua täysillä ottelumäärillä. Äärimmäisessä tapauksessa voi tulla tilanne, että joudutaan käyttämään pistekeskiarvoa.

Luovutuksien myötä sarjajärjestelmään tulevia mahdollisia muutoksia käydään läpi kilpailuvaliokunnan kokouksessa ensi viikolla ja niistä tiedotetaan joukkueita erikseen.

– Koronatauon vuoksi siirtyneiden otteluiden uudelleen järjestelyt ovat vaatineet paljon niin joukkueilta kuin sarjajärjestäjältäkin. Hyvin poikkeuksellinen koronakevät on vaatinut kilpailusektorilta venymistä äärirajoilleen jo pidemmän aikaa, eikä kaikilta osin joukkueiden siirrettyjen otteluiden kohdalla ole päästy optimaalisiin ratkaisuihin. Iso kiitos joukkueille uusien otteluajankohtien ratkaisuissa, nämä ovat sujuneet pääosin erittäin hyvässä yhteistyössä, kertoo kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen ja muistuttaa lopuksi:

– Kahden vuoden tauon jälkeen saamme kauden päätökseen pelaamalla.

 

Jaa artikkeli