"Hiukan yllättäen he vastasivat kyllä" – Ruotsin miehet saapuvat Eerikkilään haastamaan Suomen

Eerikkilässä koetaan ensi viikolla poikkeuksellista herkkua, kun Ruotsin miesten maajoukkue saapuu Suomeen leireilemään ja kohtaa torstaina sekä perjantaina maaotteluissa Suomen. Molemmat ottelut nähdään selostettuina striimeinä Salibandyliiton YouTube-kanavalla.

Eerikkilän salibandyhallissa pelattavat Ruotsi-ottelut alkavat sekä torstaina että perjantaina klo 18, ja ne selostaa Santeri Lähteensuo. Salibandyliiton YouTube-kanava taas löytyy täältä, ja se kannattaa jokaisen viimeistään nyt laittaa tilaukseen.

– Ruotsi leireilemässä Suomessa on ainutlaatuinen tapaus, ja pohjalla ovat keväästä asti käydyt neuvottelut, salibandymaajoukkueiden general manager Jari Oksanen kertoo.
– Ruotsillakin on ollut korona-aikana vaikeuksia maajoukkuetapahtumien järjestämisessä, ja kysyimme kokeeksi, kiinnostaisiko heitä leiri Suomessa. Jopa hiukan yllättäen he vastasivat kyllä, ja Ruotsi kokoontuu Eerikkilässä keskiviikosta sunnuntaihin. Viimeisen yön he yöpyvät Helsingissä, mikä ilmeisesti liittyy heidän valmistautumiseensa joulukuun MM-kisoihin.

Suomen miehet puolestaan leireilevät Eerikkilässä tiistaista alkaen ja lähtevät perjantaina, joten samaan yhteyteen saatiin Helsingin joulukuun MM-turnaukseen valmistautuville joukkueille sovittua kaksoismaaottelu.
– Ihan virallisista maaotteluista on kyse vaikka leiripeleinä pelataan eikä paikalle oteta yleisöä, Jari Oksanen vahvistaa.
– Ja kun muistaa, miten lähellä MM-kisoja ollaan, nämä ovat molemmille joukkueille todella tärkeä pala valmistautumista. Erotuomarit peleihin asettelee Kansainvälinen Salibandyliitto IFF, ja tässä tilanteessa he tulevat Suomesta.

Suomi puolustaa joulukuun kotikisoissa maailmanmestaruutta lyötyään Ruotsin MM-finaalissa sekä 2018 Prahassa että kaksi vuotta aikaisemmin 2016 Riiassa. Maaotteluiden makuun päästään pitkän tauon jälkeen, sillä edellinen on Suomen ja Ruotsin kohtaaminen marraskuussa 2019 Vantaalla.

Ruotsi saapuu Suomeen uusien valmentajiensa Thomas Brottmanin ja Niklas Nordénin johdolla, ja Ruotsin joukkueen kokoonpano löytyy täältä. Suomen joukkue julkaistaan lähipäivinä.

Edessä on todella tiivis huippusalibandysyksy, ja fanit saavat nähdä sankarinsa elävinä jo syyskuussa, kun Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen lauantaina 4.9. Vantaalla ja sunnuntaina 5.9. Lahdessa.

Lue lisää: Salibandyn supersyksyn käynnistää maaottelut Ruotsia vastaan – liput tapahtumiin myynnissä nyt

Kuva marraskuun 2019 maaottelusta: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli