Hallitustiedote: Talous ja uusi organisaatio keskiössä - U17-poikien maajoukkueen valmennus valittu

Salibandyliiton hallitus piti kokouksen perjantaina 21.4.

Toiminnanjohtajan katsaus
– yhteistyömuodoista Lahden kaupungin ja paikallisten seurojen kanssa on käyty keskusteluja U19-naisten MM2024-kisajärjestelyjen osalta
– Suomen hakemukset miesten 2026 ja naisten 2027 MM-kisojen järjestämisestä on jätetty määräajassa IFF:lle
– erotuomaripalkkioista on sovittu kolmeksi seuraavaksi kaudeksi erotuomarikuntaa edustavien tahojen kanssa
– SalibandyTV:n maksuominaisuuden käyttöönotto on laajentunut ilahduttavasti palvelua käyttävien seurojen keskuudessa
– projekti Torneopal-palvelun käyttöönottamiseksi etenee suunnitellusti
– Whistleblow-järjestelmän käyttöönotosta on sovittu palveluntarjoajan kanssa. Palvelu liittyy epäasiallisesta toiminnasta viestimiseen anonyymisti
– Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustusta Salibandyliitolle. Tuet kohdentuvat U19-naisten MM2024-tapahtuman vuoden 2023 kuluihin sekä alkuvuonna pidetyn Champions Cupin järjestelyihin. Avustuksen suuruus on 60 000 euroa (30 000 € per tapahtuma)
– pelipasseista ja osanottomaksuista saadut tuotot ovat jääneet alle budjetoidun vuoden 2023 kolmen ensimmäisen kuukauden osalta. Muilta osin säästövaikutukset alkavat näkyä, mutta asetetusta tavoitteesta talouden tasapainottamiseksi ei voida tinkiä
– talousseurantaa jatketaan tiiviinä, uusi raportointimalli on rakenteilla
– keskusteltiin alustavasti tarpeesta valmistella muutosesityksiä Salibandyliiton toimintasääntöihin. Toimintasäännöt hyväksyy kolmen vuoden välein järjestettävä liiton varsinainen kokous, joka pidetään tämän vuoden marraskuussa

Talous ja hallinto
Toiminnanjohtaja antoi henkilöstön keskuudessa käytävien muutosneuvottelujen tilannekatsauksen ja esitteli uuden organisaation näkymiä. Tämän jälkeen hallitus kävi laajalti keskustelua aiheesta.

Kilpailutoiminta
Tiedoksi toimenpiteet pelaaja- ja joukkuemäärien kasvattamiseksi, mukaan lukien 3v3- ja 4v4- sarjatoiminta. Hallitukselta tuli toimeksianto uusien pienpelimuotojen sarjatoiminnan pikaiselle julkistamiselle ja ilmoittautumisten avaamiselle.

Vahvistettiin kaudelle 2023–24:
kilpailusäännöt
– pääsarjojen sarjamääräykset
– pelipassiluokat ja -hinnat
– alueelliset sarjamääräykset idän ja pohjoisen alueilla

Seuratoiminta ja harrastaminen
Hyväksyttiin kolme uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella neljä jäsenseuraa.

Myönnettiin seuratoiminnan kultainen ansiomerkki nro. 100 hakemuksen mukaisesti.

Huippu-urheilu
Hallitus nimitti U17-poikien maajoukkueen valmennuksen. Päävalmentajana aloittaa Henri Niskanen (s.1990). Hän on toiminut U17-maajoukkueen lajivalmentajana edelliset kaksi vuotta. Uutena lajivalmentajana aloittaa Tuomas Pulkkinen (s.1991). Maalivahtivalmentajana jatkaa Ville Jokinen (s. 1981). Kaikkien sopimusajat ovat 1.5.2023–30.4.2025. Yksivuotisella sopimuksella lajivalmentajiksi nimettiin Jan Salin (s. 1975) ja Lasse Lyttinen (s. 1996).

Poikien U17-maajoukkueen valmennuksessa kokeillaan uutta mallia, jossa päävalmentaja, yksi lajivalmentaja sekä maalivahtivalmentaja ovat kaksivuotisella sopimuksella. Kolmikkoa täydentämään tulee kaksi lajivalmentajaa 2007 syntyneiden kanssa yhdeksi vuodeksi, sekä vuoden päästä kaksi 2008 syntyneiden MAAJOUKKUETIE-valmentajaa niin ikään vuodeksi. Kaudelle 2024–25 mukaan tulevat lajivalmentajat päätetään vuoden päästä.

Hallituksen seuraava kokous pidetään keskiviikkona 24.5.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä.

Hallituksen toimikausi on kolme vuotta (nyk. hallituksen toimikausi 2021–2023) ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Seuraava liiton varsinainen kokous pidetään 25.11.2023.

Hallituksen kokoonpano: Kaarina Vuori (pj.), Janne Heikkinen, Harri Karjala, Arja Kilpeläinen, Mikko Kohonen, Juuso Laamanen (vpj.), Timo Lyytinen, Olli Lähdesmäki.

Jaa artikkeli