Salibandyliiton hallitus piti hybridikokouksen tiistaina 25. toukokuuta. Kokous oli 8. kuluvana vuonna.
Kokous alkoi toiminnanjohtajan katsauksella, jossa käytiin läpi mm. talouden tilanne ensimmäisen vuosikolmanneksen osalta. Kesäpelaamisen tukia on myönnetty tähän mennessä noin 27 000 euron edestä 11 hakemuksen perusteella. Haku jatkuu edelleen. Ensi kauden sarjoihin ilmoittautumisten osalta tilanne on suhteellisen hyvä.
Päätettiin, että liitto tukee Champions Cup -turnaukseen osallistuvia joukkueita (naiset: PSS ja miehet: Classic) osallistumiskustannusten kattamiseksi koronavirustilanteesta johtuen matka- ja ylläpitokustannusten kattamiseksi korkeintaan 12 000 eurolla joukkuetta kohden. Turnaus pelataan Sveitsin Winterthurissa tammikuussa 2022.
Tiedoksi annettiin liiton tuloskortin seurannan tilanne 4/2021 sekä strategian toteutumisen seurannan mittarit vuositasolla kuin myös koko strategiakaudelta päivitetyn esityksen mukaisesti.
Toiminnanjohtaja ja kilpailutoiminnan johtaja antoivat katsauksen ajankohtaisesta koronatilanteesta.
Hyväksyttiin pääsarjojen liigalisenssit ja poikkeusluvat esityksen mukaisesti. Happeelle ja Steelersille myönnettiin liigalisenssi sillä ehdolla, että seura täyttää kaikki liigalisenssin ehdot 15.6.2021 mennessä.
Hyväksyttiin sarjapaikan siirto SBS Bluesilta Helsinki Unitedille esityksen mukaisesti. Paikan F-liigan naisten sarjan tasolohko B:ssä saa Helsinki Unitedin naisten edustusjoukkue, joka pelaa nimellä SS Nova.
Päätettiin Suomi-sarjan lohkojakoa koskevasta muutoksenhausta. SB Vantaa siirtyy hallituksen äänestyspäätöksellä lohkosta C lohkoon B.
Hyväksyttiin pääsarjojen sarjamääräyksiin sekä pelaaja- ja toimihenkilösopimuksiin tulleet muutokset. Tarkennukset liittyvät lähinnä tarkentuneisiin antidoping- ja kilpailumanipulaatiomäärityksiin.
Toiminnanjohtaja antoi suullisen raportin F-liiga naisten sarjan kehittämiseen liittyvästä resurssikysymyksestä. Päätettiin, että lähdetään kokonaisvaltaisesti kehittämään kyseistä sarjaa selvittämällä nykytila. Sen perusteella luodaan tulevaisuuden kehittämissuunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan. Liiton ja SSBL Salibandy Oy:n organisaatiot valtuutettiin edistämään asiaa nopealla aikataululla.
Keskusteltiin myös marras-joulukuun naisten ja miesten MM-kisojen ajankohtien vaikutuksesta liiton sarjatoiminnan toteuttamiseen tapahtumien aikana. Linjattiin, että Uudenmaan/pääkaupunkiseudun alueella voidaan pelata juniorisarjojen pelejä MM-kotikisojen avausviikonloppuna, siten, että peleistä on mahdollista ehtiä katsomaan MM-kotikisoja paikan päälle ja naisten MM-kisojen Suomen semifinaali-, finaali- tai pronssiottelua television ääreen.
Hyväksyttiin neljä uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella seitsemän jäsenseuraa.
Tiedoksi annettiin Säbämestari-konseptin käynnistyminen.
Päätettiin poikien U19 maajoukkueen toimihenkilösopimuksien pidennyksistä, koska ikäluokan MM-kisat siirtyivät huhti-toukokuulta elokuun loppupuolelle koronan vuoksi.
Hyväksyttiin Salibandyliiton uusittu antidopingohjelma pienin tarkennuksin.
Kaarina Vuori antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.
Puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja antoivat suullisen raportin EFT-maiden puheenjohtajien ja toiminnanjohtajien tapaamisesta IFF:n kanssa.
Käytiin keskustelua mahdollisista kandidaateista IFF:n strategiatyöryhmiin ja valtuutettiin toiminnanjohtaja ja hallitus käymään keskustelut kandidaattien kanssa sekä nimeämään lopulliset kandidaatit keskusteluiden perusteella.
Tiedoksi annettiin Salibandyn yhteiskunnallinen merkitys -selvityksen keskeisiä tuloksia.
Hallituksen seuraava kokous, johon osallistuu myös liiton johtoryhmä, pidetään tiistaina 22.6.2021.
Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.