Hallitustiedote: Lasse Korhonen U17-päävalmentajaksi - harrastajia lajin pariin uudenlaisella tarjonnalla

Salibandyliiton hallitus aloitti syyskauden pitämällä hybridikokouksen torstaina 25.8.2022.

Toiminnanjohtaja raportoi muun muassa seuraavat ajankohtaiset asiat:

– syyskuun 1. viikonlopun maaotteluiden aikataulut
– Champions Cup Suomessa tammikuussa ja CC:n jatkosuunnitelmat
– SalibandyTV:n eteneminen
– sarjaan ilmoittautumisten tilanne
– alueellisten verkostojen tilanne
– salibandyn imago ja uudistuminen
– vastuullisuusohjelman toimeenpano

Hallitukselle esiteltiin budjettiraami ja toiminnansuunnittelun aikataulutus vuodelle 2023. Todettiin, että esityksen pohjalta voidaan lähteä suunnittelemaan toimintaa ja taloutta tulevalle vuodelle.

Kilpailutoiminnan johtaja esitteli kilpailutoiminnan näkymiä kaudelle 2022–2023. Sarjoihin ilmoittautuneiden joukkueiden määrä on vähentynyt huolestuttavasti. Hallitus korosti jo aiemmin esiintuomaansa asiaa eli muun muassa uudenlaiseen ja vaihtoehtoiseen tarjontaan liittyvillä toimenpiteillä entisiä ja uusia harrastajia on syytä saada salibandyn pariin.

Hyväksyttiin päivitetty versio kilpailusäännöistä, joita on tarkennettu epäasiallisen käytöksen osalta kurinpidossa. Sääntöjen linjaus liittyy viime kevään valtuuston kokouksessa tehtyyn päätökseen, jossa Salibandyliitto sitoutuu Olympiakomitean törkeää epäasiallista käyttäytymistä koskevaan säännöstöön. Tarkennus on huomioitu myös yksittäisten otteluiden ja pääsarjojen sarjamääräyksissä.

Päätettiin jo aiemmin vireillä olleen pelisääntöjen kehittämisen ja tulkitsemisen ohjausryhmän lopullinen kokoonpano kaudelle 2022–2023. Hallituksen edustajaksi kokoonpanoon nimettiin Harri Karjala ja varajäseniksi Kaarina Vuori sekä Juuso Laamanen. Jani Holopainen nimettiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi.

Hyväksyttiin erotuomareita ja otteluvalvojia koskevat esitykset IFF:n RC:lle erotuomarivaliokunnan esitysten mukaisesti.

SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja esitteli F-liigan naisten sarjan kehittämisen katsauksen. Hallitus päätti, että naisten sarjan kehitystyöryhmän nimeksi päivitettiin F-liigan naisten sarjan johtoryhmä, jonka puheenjohtajaksi nimettiin Mikko Aikko. F-liigan naisten sarjaa lähdetään alkavan kauden kuluessa kehittämään kaupallisesti eteenpäin järjestelmällisesti.

Hyväksyttiin seitsemän uutta jäsenseuraa. Erotettiin eroilmoituksen perusteella kahdeksan ja jäsenmaksurästien perusteella kaksikymmentäyksi jäsenseuraa.

Hyväksyttiin Esa Jussila miesten maajoukkueen seuraavaksi päävalmentajaksi (erillisuutinen 26.8.) vuosille 2023-24. Sopimus sisältää option myös vuosille 2024-25.

Myös U17-tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja valittiin. Tehtävässä aloittaa maajoukkueen lajivalmentajana toiminut Lasse Korhonen. Uudeksi lajivalmentajaksi valittiin Katja Ulmanen. U17-maajoukkueiden valmentajien sopimukset ovat sidottu MAAJOUKKUETIE-toimintakausiin ja nykyinen toimintakausi päättyy 30.4.2023. Päävalmentajavaihdos kesken sopimuskauden liittyy päävalmentajana toimineen Hannu Santasen uusista työtehtävistä, jotka liittyvät alueellisten asiantuntijaverkostojen toiminnan suunnitteluun. Valmentajat Jouni Kivinen ja Ville Lindgren jatkavat tehtävissään.

Keskusteltiin IFF:n tulevasta yleiskokouksesta ja päätettiin, että kokoukseen osallistuvat Suomen edustajina puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja.

Hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 29.9.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli