Hallitustiedote: Kilpailukausi jatkuu tarvittaessa toukokuun loppuun saakka – tukisäätiölle 150 000 euron lahjoitus

Salibandyliiton vuoden lopussa väistyvä hallitus piti kolmivuotisen toimikautensa viimeisen kokouksen perjantaina 11. joulukuuta. Kokous oli vuoden 22.

Hallitus kuuli toiminnanjohtajan kuukausikatsauksen, joka sisälsi talous- ja henkilöstö- sekä muut ajankohtaiset asiat, jonka jälkeen syyskuussa 2020 aloittanut toiminnanjohtaja summasi ensimmäisten kuukausien havaintonsa ”sadan päivän” katsauksessa.

Hyväksyttiin hallituksen alustava kokoussuunnitelma, henkilöstösuunnitelma ja henkilöstön koulutussuunnitelma sekä liiton matkustussääntö vuodelle 2021.

Päätettiin suuntaviivoista valtakunnallisten junioreiden sarjajärjestelmien tyttöjen (16-, 18- ja 21-vuotiaat) ja poikien (15- ja 16-vuotiaat) uudistamiseksi kaudesta 2021-22 lähtien esityksen mukaisesti. Sarjajärjestelmät julkaistaan helmikuussa.

Kilpailupäällikkö kertoi koronapandemian tilannekatsauksen. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi hallitus päätti siirtää toisen sarjamaksun eräpäivää kuukaudella (15.2.). Myös farmisopimukseen voi nimetä pelaajia 15.2. saakka ja farmisopimuksessa nimetty pelaaja saa 15.2. jälkeen pelata vain toisessa farmisopimusjoukkueista. Joukkueiden on viimeistään tuona päivänä ilmoitettava liittoon, kummassa joukkueessa kukin farmisopimuksessa nimetyistä pelaajista sen jälkeen pelaa.

Lähtökohtaisesti liiton sarjat pyritään viemään läpi normaalin kilpailukauden puitteissa, mutta sarjojen ollessa laajalti keskeytettyinä tällä hetkellä, hallitus päätti kilpailukauden jatkamisen mahdollistamisesta 31.5.2021 saakka, mikäli tarve niin vaatii.

Hallitus keskusteli Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) aiemmin perjantaina pidetyn yleiskokouksen annista ja päätöksistä tuoreeltaan. Kaarina Vuori jatkaa Suomen edustajana IFF:n hallituksessa.  Muita suomalaisvalintoja olivat Tom Hedkrokin jatko muutoksenhakuelimen jäsenenä, Ismo Haapaniemen jatko kurinpitoelimen puheenjohtajana ja Harri Syväsalmen nousu eettisen komitean puheenjohtajaksi. Kokousuutinen täällä.

Salibandyliitto tulee koronatilanteen takia toteutumatta jääneiden kulujen ja tapahtumien vuoksi (mm. matka- ja majoituskulut ja peruuntuneet maajoukkuetapahtumat) tekemään selkeästi ylijäämäisen tuloksen vuonna 2020. Hallitus päätti tehdä 150 000 euron lahjoituksen Salibandyn Tuki -säätiölle. Kuluvana vuonna säätiö on tehnyt kaksi avustuskierrosta (huhtikuu ja toukokuu), joissa toiminta- ja seuratukea on myönnetty 150 000 euron edestä Salibandyliiton jäsenseuroille. Avustuksen myötä Salibandyn Tuki -säätiölle mahdollistetaan paremmat edellytykset tukea salibandyeuroja myös tulevina vuosin.

Liiton kokouksen 28.11.2020 valitsema uusi hallitus toimikaudelle 2021-23 järjestäytyy tiistaina 26.1.2021. pidettävässä kokouksessa.

Uutista tarkennettu klo 11.43 farmisopimuksen osalta.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Kuva: Tea Naskali

Jaa artikkeli