Hallitustiedote: Isoja päätöksiä pöydällä – kauden jatko, valiokunnat, kilpailusäännöt ja ikäluokan uudistus maajoukkueessa

Salibandyliiton hallitus oli koolla Teamsin välityksellä torstaina 25. maaliskuuta.

Hallitus vahvisti Salibandyliiton vuoden 2020 tilinpäätöksen ja taseen sekä vuosikertomuksen ja esittää ne hyväksyttäväksi 24.4.2021 pidettävässä valtuuston varsinaisessa kokouksessa.

Hyväksyttiin valiokuntien (erotuomari-, kilpailu-, kurinpito- ja sääntövaliokunta) kokoonpanot ja Respect-toimikunta vuosiksi 2021-2024 esitysten pohjalta. Kokoonpanot julkaistaan liiton kanavissa erillisenä uutisena piakkoin.

Toiminnanjohtaja ja kilpailupäällikkö antoivat katsauksen koronatilanteesta, jonka jälkeen keskusteltiin kauden 2020-21 sarjojen jatkamisesta. Päätettiin, ettei keskeytyksissä olleita sarjoja enää käynnistetä tässä vaiheessa kautta. Päätös ei koske pääsarjoja (F-liigat ja Divari), jotka ovat play off -vaiheissa, eikä näihin sarjoihin liittyviä nousu- ja putoamiskarsintoja. 2008 syntyneiden ja nuorempien harrastamista ja pelaamista jatketaan alueellisesti rajoitusten niin salliessa. Suunnitelmissa on normaalia monipuolisemman ja runsaamman kesäpelaamisen järjestäminen ja tukeminen yhteistyössä seurojen kanssa.

Lue myös: Liiton hallitus päätti: Keskeytettyjä sarjoja ei käynnistetä – katse kesään ja uuteen kauteen

Hyväksyttiin osallistumismaksut ja ilmoittautumisaikataulut kaudelle 2021-22 esityksen mukaan. Aiemmin tehtyä linjausta senioreiden 2020-21 kausimaksun osalta tarkennettiin siten, että seniorijoukkueilla on mahdollisuus hakea palautusta ½-osaan syksyllä suoritetusta osallistumismaksusta vaihtoehtona sille, että seniorijoukkue voi kauden 2020-21 maksetulla osallistumismaksulla osallistua seniorisarjaan kaudelle 2021-22 kuten aiemmin on viestitty.

Kauden 2021-22 osallistumismaksut pohjautuvat pääsääntöisesti kuluvan kauden alennettuihin kausimaksuihin.

Hyväksyttiin seuraavat järjestelmät ja määräykset kaudelle 2021-22 esitysten pohjalta:
– pääsarjojen täyttöjärjestelmä
– kilpailusäännöt
– pääsarjojen lisenssityöryhmä
– pääsarjojen lisenssiehdot
– pääsarjojen sarjamääräykset
– yksittäisten otteluiden sarjamääräykset pelikaudelle
– tulospalvelumääräykset
– toimitsijamääräykset
– pelaajasiirtomääräykset
– yhteisjoukkuemääräykset (P15-18, T16-18), (P11-14, T12-14) ja (P9-10, T10)

Dokumentteja päivitetään salibandy.fi-sivustolle lähiaikoina.

Päätettiin pääsarjojen ja Suomen Cupin rahapalkinnot. Jatkossa Suomen Cupin rahapalkinnot ovat naisilla ja miehillä samansuuruiset. Ensi kaudesta lähtien myös miesten Divarin runkosarjan voittaja huomioidaan rahapalkinnolla.

Päätettiin poikien valtakunnallisten sarjojen sarjajärjestelmien uudistamisesta kaudesta 2022–2023 alkaen.

Hyväksyttiin kolme uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella kuusi jäsenseuraa.

Päätettiin tyttöjen ja poikien U16-maajoukkuetoiminnan muuttamisesta U17-toiminnaksi huippu-urheilusektorin esityksen mukaisesti. Muutoksella haetaan yhtenäistä linjaa muiden maiden kanssa ja toiminnan sujuvampaa kytköstä seuraavaan ikäluokkamaajoukkueeseen.

Lue myös: Salibandyn nuorin maajoukkue jatkossa U17

Todettiin koronatilanteen vuoksi kansainväliseen tapahtumakalenteriin tulleet muutokset ja lähivuosien MM-tapahtumien järjestäjät.

Merkittiin tiedoksi F-liigan olosuhdeohjelma.

Keskusteltiin kuinka lajiyhteisöä voidaan laajemmin sitouttaa lajitoimintaan. Hallitus antoi toimeksi suunnitelman laatimisen, kuinka nuorten ja urheilijoiden ääni kuuluisi nykyistä paremmin liiton päätöksenteon valmistelussa.

Valtuuston varsinainen kokous pidetään 24. huhtikuuta.
Hallituksen seuraava kokous pidetään 27. huhtikuuta.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Kuva: Mika Hilska

Jaa artikkeli