Hallitus päätti Suomisarjan jatkotoimista – pikakysely joukkueille ja kaikille tasavertaiset mahdollisuudet

Tuoreiden toimien avulla Salibandyliitto pyrkii tekemään mahdollisimman hyvät ja tasavertaiset ratkaisut Suomisarjan kauden jatkamisen osalta. Lisäksi parantuneen koronatilanteen johdosta Salibandyliiton hallitus kumosi aiemman periaatepäätöksensä, joka koski sarjasta luopumista kaikissa sarjoissa.

Salibandyn Suomisarjassa on riittänyt käänteitä sen olemassaolon aikana. Nyt helmi-maaliskuun vaihteessa sarjan tilanne kirvoitti voimakkaita reaktioita sen jälkeen, kun Classic United sekä ErVi Akatemia ilmoittivat luopuvansa sarjapaikoistaan loppukaudeksi 1.3. alkaen.

Kritiikin pohjasyitä olivat muun muassa, etteivät kaikki joukkueet saaneet tasavertaista mahdollisuutta luopua sarjapaikasta ja viestintä sarjan tilanteesta on ollut joukkueiden suuntaan epätäydellistä. Yksi keskeisimmistä virheistä taustalla on ollut se, ettei Salibandyliiton kilpailusektori tulkinnut oikein liittohallituksen tekemää päätöstä (27.1.) sarjoista luopumisesta.

– Haluamme pyytää anteeksi seuroilta ja erityisesti Suomisarjan joukkueilta tätä sekaannusta ja siitä aiheutuneita haittoja, Salibandyliiton kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen kommentoi.

Keskiviikkoiltana 2.3. Salibandyliiton kilpailuvaliokunta kokousti Suomisarjan tilanteesta ja teki hallitukselle muutosesityksen tilanteen korjaamiseksi. Hallitus piti kokouksen myöhään keskiviikkona ja hyväksyi kilpailuvaliokunnan tekemän esityksen Suomisarjan jatkotoimista. Päätöksen mukaisesti Suomisarjan joukkueille tehdään kysely joukkueen halukkuudesta jatkaa pelaamista tai keskeyttää sarjakausi. Vastausaikaa kyselyyn on perjantaihin 4.3. klo 16.00 saakka.

Maanantaina 7.3.2022 kilpailuvaliokunta tekee joukkueiden vastausten perusteella tarvittaessa päätöksen Suomisarjan mahdollisista sarjajärjestelmämuutoksista. Jatko tähtää siihen, että Suomisarjan lohkojen ottelut pelataan tehdyn otteluohjelman mukaisesti päätökseen 20.3. mennessä ja lohkojen kahdella parhaalla joukkueella pelit jatkuvat miesten Divarin karsinnoissa (1. ottelun runkopelipäivä on lauantaina 26.3.2022).

Huomioitavaa hallituksen päätöksistä (2.3.) on myös se, että Suomisarjan osalta linjattiin eri tavalla kuin muiden sarjojen osalta. Muiden kuin Suomisarjan joukkueiden osalta sarjan keskeyttäminen ei ole mahdollista. Koronatilanne on 27.1.2022 tehdyn periaatepäätöksen jälkeen muuttunut merkittävästi paremmaksi eikä keskeytyksille enää tässä vaiheessa ole koronasta johtuvia perusteita.

Liittohallituksen torstain 3.3. kokouksen pöytäkirja ja päätetyt asiat kokonaisuudessaan:

1. Hallituksen 27.1.2022 tekemää päätöstä sarjasta luopumisesta ei ole tulkittu Classic Unitedin ja ErVi Akatemian kohdalla täysin sen mukaan, miten sitä oli tarkoitus käytännössä toimeenpanna. Tämän vuoksi Classic Unitedin ja ErVi Akatemian luovutukset perutaan. Kun nämä luovutukset perutaan, kaikki joukkueet ovat tasavertaisessa asemassa, kun joukkueilta tiedustellaan vaihtoehtoa joko kauden jatkamisesta tai keskeyttämisestä.

2. Kaikille Suomisarjan joukkueille tehdään välittömästi kysely, jossa joukkueilta tiedustellaan halukkuutta 1) jatkaa sarjakautta otteluohjelman mukaisesti tai
2) keskeyttää sarja koronasta johtuvista syistä.

Jos joukkue ilmoittaa keskeyttävänsä sarjan, tulee sen esittää koronasta johtuvat perusteet keskeytykselle. Samassa kyselyssä tiedustellaan joukkueen halukkuutta osallistua Divarikarsintoihin. Mikäli joukkue ei vastaa kyselyyn annettuun määräaikaan mennessä, tulkitaan joukkueen jatkavan sarjassa.

3. Suomisarjasta ei putoa tai karsi 2. divisioonaan tällä kaudella yhtään joukkuetta eli kaikille kauden Suomisarjan joukkueilla on sarjapaikka menestyksensä perusteella joko Suomisarjassa tai Divarissa kaudella 2022-23. Miesten 2. divisioona pelataan suunnitellusti ja sarjajärjestelmän mukaisesti sarjasta nousee Suomisarjaan 7 joukkuetta kaudelle 2022-23.

4. Otteluohjelmassa olevat Suomisarjan ottelut 6.3. saakka pelataan otteluohjelman mukaisesti. Alkuperäisen aikataulun mukaisesti 5.3. pelattavaksi merkittyä Nibacos-Classic United ottelua ei pelata, koska se on jo ehditty perua. Nibacos-Classic United ottelun lopputulokseksi tuomitaan 0-5 tappio Classic Unitedille. ErVi Akatemialla ei ollut otteluohjelmassa otteluita 4.-6.3.

Kaikkien sarjan keskeyttävien joukkueiden (myös Classic United ja ErVi Akatemia) pelattujen otteluiden tulokset jäävät voimaan ja sarjan keskeyttäneiden joukkueiden loput pelit perutaan. Lohkojen sarjataulukot muodostetaan pistekeskiarvon perusteella.

5. Maanantaina 7.3.2022 kilpailuvaliokunta tekee joukkueiden vastausten perusteella tarvittaessa päätöksen Suomisarjan mahdollisista sarjajärjestelmämuutoksista. Jatko tähtää siihen, että Suomisarjan lohkojen ottelut pelataan tehdyn otteluohjelman mukaisesti päätökseen 20.3. mennessä ja lohkojen kahdella parhaalla joukkueella pelit jatkuvat miesten Divarin karsinnoissa (1. ottelun runkopelipäivä on lauantaina 26.3.2022).

6. Muiden kuin Suomisarjan joukkueiden osalta sarjan keskeyttäminen ei ole enää mahdollista. Koronatilanne on 27.1.2022 tehdyn periaatepäätöksen jälkeen muuttunut merkittävästi paremmaksi eikä keskeytyksille enää tässä vaiheessa ole koronasta johtuvia perusteita.

Jaa artikkeli