Ella Holmberg iski jatkoajalla – PSS juhlii TEHO Sport Suomen Cupin voittoa!

Porvoon Salibandyseura ei johtanut TEHO Sport Suomen Cupin loppuottelua TPS:aa vastaan hetkeäkään mutta vei pokaalin Ella Holmbergin upealla jatkoaikamaalilla 3-2.

Varovaisen ja hermostuneen avauserän ainoan maalin kiskaisi komealla yksilösuorituksella etuyläkulmaan TPS:n Milla Nordlund, mutta PSS tuli tasoihin heti toisen aluksi. Poikkisyöttö keskialueen pallonriiston jälkeen vapautti Inka Lampisen nousemaan vasenta laitaa, ja näyttävä laukaus viuhui aivan takayläkulmaan.  Porvoolaisten ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun alle minuutti myöhemmin Milla Nordlund löysi maalin eteen nousseen Jenna Saarion ja tämä ohjasi vastustajien keskeltä TPS:n uudelleen johtoon.

PSS kesti toisen erän alusta kolmannen alkuun ulottuneen kahden minuutin jäähyn ja hyödynsi heti perään oman ylivoimansa. TPS:n nelikon hyökättyä varomattoman ahneesti PSS iski vastaan ja Julia Turusen laukaus painui  verkkoon maalivahti Noora Vuorelan kypärän vierestä. Viikonlopun kahdella viisikolla urakoineen TPS:n liike näytti loppua kohden kangistuvan, ja PSS otti otteen. Noora Vuorela piti kuitenkin joukkueensa pelissä ehtimällä yhä uudelleen pallon eteen.

Jatkoajalla nousi sitten esiin PSS:n hyökkääjätähti Ella Holmberg, joka kiepautti itsensä oikeasta laidasta vapaaksi keskelle, nousi luukulle ja kiskaisi ratkaisupallon maalin kattoon.

– En tiedä, pääsin siitä hienosti menemään ja vedin vain täysiä ja toivoin että menee, Ella Holmberg myhäili Ylen haastattelussa.
– Meille vain tuli pelin mittaan sellainen fiilis, että nyt voitetaan tämä.

Päävalmentaja Jukka Kouvalainen on nyt luotsannut PSS:n vajaassa vuodessa F-liigan, liigamestarin ja cupvoittajan välisen syksyisen Super Cupin ja nyt Suomen Cupin voittoon.
– Hikisen pelin jälkeen tuli, paljon touhuttiin ja saatiin pyörittää että saatiin sellaiset koostumukset sisään mitä haluttiin. Kolmanteen erään peli parani huomattavasti. Taktisesti ei hirveästi enää muutettu mutta mentiin pelaajien korvien väliin, jätetään kuitenkin tuonne koppiin mitä siinä puhuttiin. Mukava kun tämmöisiä tulee, se kertoo, että työtä on tehty hyvin. Tämä antaa hyvän potkun kevääseen kun vielä seurajoukkueiden Champions Cup Sveitsissä peruuntui, Kouvalainen näki.

Hannu Tuomisen ottelukuviin

Kuvat: Hannu Tuominen

Katso ja kuuntele kaksi finaalimaalia syöttäneen Linda Törnqvistin mestaruusmietteet: