Divarille sopimus lähetyksistä - SolidSport näyttää kaikki ottelut

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa.

Kyseessä on historiallinen sopimus, sillä ensimmäistä kertaa lajin historiassa kaikki yksittäisen sarjan ottelut näkyvät lähetyksissä. Divarin runkosarjassa otteluita pelataan 182 kappaletta. Kun päälle tulevat lisäksi kevään pudotuspelit, puhutaan jopa yli 200 ottelun paketista.  

Kesäkuun alussa voimaan astuneen SSBL Salibandy Oy:n ja Salibandyliiton välisen uuden työnjaon myötä Divarin kaupalliset oikeudet siirtyivät Salibandyliitolle. Sen jälkeen Divarin lähetyksistä sopiminen eteni ripeässä tahdissa.

– Videopalvelu- ja striimausmarkkinat kehittyvät tällä hetkellä voimakkaasti. Salibandyliitto haluaa olla eturintamassa mukana näiden palvelujen hyödyntämisessä ja kartoitettuaan alan toimijoita päätyi Divarin osalta neuvotteluiden jälkeen sopimukseen SolidSportin kanssa, taustoittaa Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen tilannetta.

Kari Lampinen, Sauli Silvonen ja Jani Holopainen– Olemme tietenkin erittäin innoissamme tästä yhteistyöstä. Muutama salibandyturnaus on jo lähetetty kanavallamme ja vastaanotto on ollut hyvin positiivista. Tällainen koko sarjan kattava yhteistyö mahdollistaa myös meiltä lisäpanostuksia ja tavoitteena on yhdessä nostaa salibandyn kattavuutta. SolidSportin yksi avainarvoista on joukkueiden tukeminen ja palvelua käyttämällä nekin katsojat, jotka eivät paikan päälle pääse tietävät kannattavansa suosikkijoukkuettaan myös taloudellisesti, toteaa SolidSportin maajohtaja Sauli Silvonen.

– Jokainen miesten Divarin joukkue kuvaa kotiottelunsa ja ne lähetetään SolidSport-kanavalla. SolidSport antaa joukkueiden käyttöön välineet otteluiden kuvaamista ja lähettämistä varten. Joukkueet voivat käyttää myös omaa kalustoaan. Ottelun kuvaaminen ja lähettäminen onnistuu yhdeltä henkilöltä, joten se ei vaadi seuroilta aiempaa enempää henkilöitä ottelutapahtumassa. SolidSport tarjoaa jokaiselle joukkueelle myös ilmaisen koulutuksen, kertoo Divarin sarjavastaava Jani Holopainen.

Sen lisäksi, että joukkueet kuvaavat ottelunsa, SolidSport tuottaa Divarin runkosarjasta 15 selostettua ottelua. Näistä 6 on ns. kuukauden ottelua, jotka toteutetaan kolmen tai useamman kameran tuotantoina. Pudotuspeleistä SolidSport tuottaa vähintään 15 selostettua lähetystä, joista finaalit monikameratuotantoina. SolidSport tuottaa myös viikoittain maksuttomasti katsottavaa sisältöä miesten Divarista.

SolidSportilla on yksinoikeus Divarin lähetyksiin, mutta joukkueet saavat julkaista itse tekemiään maalikoosteita SolidSportin lisäksi esimerkiksi sosiaalisen median kanavissaan. Lisäksi kumppaninäkyvyyttä on mahdollista antaa joukkueiden SolidSport-kanavilla tai vaikka koko sarjan kattavana yhteistyönä lähetyksissä.

Divarijoukkueiden keskuudessa tulevat lähetykset on otettu vastaan innolla.

– Todella hieno juttu, että saadaan kaikki Divarin pelit näkyville. Olemme itse tuottaneet lähetyksiä jo useamman kauden ajan oman YouTube-kanavamme kautta ja näemme tärkeänä, että nyt on yksi kanava, jonka kautta kaikki pelit tulee katsottavaksi, kommentoi FBC Turun manageri Antti Vääri.

– Moni epäluuloinen ajattelee, että tämä vie yleisöä katsomoista ja voi olla, että jossain määrin näin käykin. Näemme kuitenkin suuressa kuvassa tilanteen päinvastoin, näiden helposti saatavien lähetysten avulla me saamme lisää silmäpareja kiinnostumaan tuotteestamme. Maailma muuttuu ja ihmisten vapaa-ajasta kamppaillaan ihan eri tavalla nykyisin. Hienoa että lajimme uskaltaa olla eturintamassa tässä suhteessa, Vääri jatkaa.

Jokainen Divarijoukkue saa SolidSport -palveluun oman kanavansa, jossa katsojat voivat tilata joukkueen ottelulähetyksiä ottelukohtaisesti, kuukausitilauksena tai kausitilauksena. Kuukausi- ja kausitilauksiin sisältyy kyseisen joukkueen koti- ja vierasottelut. Seuralle tilitetään sen oman kanavan kautta tehdyistä ottelulähetyksien ostoista sopimuksessa määritelty osuus. Näin kannattajat tietävät, että tukevat suoraan suosikkijoukkuettaan.

Palvelun hinnat runkosarjan otteluissa:
Yksittäinen ottelu 4,90€
Kuukausitilaus/joukkue 7,90€
Kausitilaus/joukkue (runkosarja) 49€

Pudotuspelien hinnoittelu määritellään myöhemmin.

Nyt tehty sopimus kattaa yhden kauden ja mahdollisesta jatkosta päätetään aikanaan kerättyjen kokemusten perusteella.

SolidSportin palveluun voi tutustua osoitteessa solidsport.com.

Lue myös:
Divarikausi käyntiin 11. syyskuuta – tässä runkosarjan ohjelma
Seurojen mahdollisuus juniorijoukkueidensa ottelulähetyksiin Gamesaver- ja SolidSport-palveluiden kautta

Kuvateksti: Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen, SolidSportin maajohtaja Sauli Silvonen ja Divarin sarjavastaava Jani Holopainen ovat tyytyväisiä sopimuksesta, joka kattaa kauden kaikki Divarin ottelut SolidSport-palvelussa.

SolidSport

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Jussi Ojala

Jaa artikkeli