Classic palasi TEHO Sport Suomen Cupin finalistiksi: TPS kaatui 4-1

Classic selviytyi ensimmäisenä TEHO Sport Suomen Cupin loppuotteluun kaatamalla Turun loppuhuipentuman välierässä TPS:n 4-1. Classic pelasi cupfinaalissa neljästi peräkkäin 2016-2020, kunnes viime kaudella sen taival tyssäsi Nokian KrP:hen.

Ottelu sai salama-alun, kun verkko heilui molemmissa päissä jo avausminuutilla: Mikko Hautaniemi iski 15 sekunnin kohdalla TPS:n johtoon, mutta Eetu Sikkisen tasoituskin syntyi jo 29 sekunnin kohdalla. Sitten pelattiinkin pitkään ilman maaleja ennen kuin Classic livahti toisen erän alussa johtoon. Oskari Heikkilä ryösti TPS:n maalin edessä pallon puolustaja Olli Laineelta ja malttoi vielä siirtää Ville Lastikalle, jonka laukaus päätyi maalivahti Oskari Fäldenin torjunnan kautta verkkoon.

Maalivahdit Oskari Fälden ja Classicin maalissa torjunut Oskar Sillanpää olivat pitkään pääosassa pitäen luukkunsa kiinni, ja lisäosumia nähtiinkin vasta pelin lopussa turkulaisten yrittäessä riskillä kuudella viittä vastaan. Ville Lastikka juoksi Janne Lammisen kaaripurusta tyhjiin 3-1, ja vartijattomaan verkkoon syntyi myös Nico Salon 4-1 hänen riistettyään pallon keskiviivalla.

– Tasainen ja tiukka, ei maalin peli mutta kuitenkin maalin peli, Classic-veteraani Juha Kivilehto tiivisti Ylen haastattelussa.
– Tyypillinen peli TPS:aa vastaan eli kovaa painimista ja kovaa vääntöä, jossa ei hirveästi maalipaikkoja synny. Meille ei tietenkään optimaalin tilanne, että kavereita poissa eri syistä, mutta niillä mennään mitä on ja saatiin raavittua voitto, Kivilehto näki kärkipelaajista Eemeli Salinin, Lassi Torisevan ja Krister Savosen puuttumisen.

– Ei oltu hirveästi huonompia mutta maaleja tarvitsisi tehdä ja yksi ei riitä. Tämä peli olisi pitänyt voittaa mutta sössittiin ja annettiin ihan tarjottimella kaverille, TPS:n Tatu Kanervisto harmitteli.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Toisessa välierässä kohtaavat klo 21 F-liigan SPV ja Divarin O2-Jyväskylä.

Kuva: Anssi Koskinen

Katso Classic-vahti Oskar Sillanpään haastattelu:

Jaa artikkeli