Aluekokoukset 2020 – mitä, missä, milloin

Mitä aluekokoukset ovat? Mitä siellä käsitellään ja mistä päätetään? Miksi kannattaa osallistua ja milloin ne järjestetään? Seuraavassa lyhyesti vastauksia.

Aluekokoukset ovat Salibandyliiton toimintasääntöjen mukaisia kokouksia. Niitä järjestetään jokaisella liiton seitsemällä toiminnallisella alueella.

Kaikki aluekokoukset järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti elo-syyskuussa koronapandemian vuoksi. Salibandyliiton toimintasäännöissä on kirjattu, että aluekokoukset pitää järjestää huhti-syyskuun aikana. Listan aluekokousten päivämääristä löydät jäljempää.

Mitä aluekokouksissa käsitellään?
Salibandyliiton päätöksentekojärjestelmässä aluekokousten sääntömääräinen tehtävä on valita alueen kolme (3) valtuustoehdokasta. Lisäksi aluekokouksissa keskustellaan alueen salibandytilanteesta ja -toiminnasta. Aluekokouksissa paikalla on myös liiton hallituksen edustaja/edustajia, sekä liiton toimihenkilöitä.

Ketkä voivat osallistua aluekokouksiin?
Salibandyliiton jäsenseurojen valtakirjalla valtuuttamat henkilöt. Kokousedustajan tulee olla puheenjohtaja tai seuran hallituksen jäsen (seuran lakimääräinen edustaja). Kokousedustaja voi olla myös seuran jäsen, jolla on voimassa oleva liiton pelipassi. Kokousedustajan on kokouksessa esitettävä jäsenyhdistyksen hallituksen tai nimenkirjoittajien allekirjoittama valtakirja.

Voinko osallistua mihin tahansa aluekokoukseen?
Kunkin alueen jäsenseurojen edustajat osallistuvat oman alueensa aluekokoukseen.

Salibandyliitolla on seitsemän (7) toiminnallista aluetta. Alueet määräytyvät tällä hetkellä pääsääntöisesti maakuntarajojen mukaan. Salibandyliiton hallitus vahvistaa aluerajat ja alueisiin kuuluvat seurat.

• Etelä-Suomi kattaa Uudenmaan
• Sisä-Suomi koostuu Kanta-Hämeestä, Pirkanmaasta ja Keski-Suomesta
• Länsirannikko koostuu Varsinais-Suomesta, Satakunnasta ja Ahvenanmaasta
• Kaakkois-Suomi koostuu Päijät-Hämeestä, Kymenlaaksosta, Etelä-Karjalasta ja Etelä-Savosta
• Pohjanmaa koostuu Etelä-Pohjanmaasta, Pohjanmaasta ja Keski-Pohjanmaasta
• Savo-Karjala koostuu Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta
• Pohjois-Suomi koostuu Pohjois-Pohjanmaasta, Kainuusta ja Lapista.

Miten saan asian käsiteltäväksi aluekokouksessa?
Salibandyliiton hallitus vahvistaa aluekokouksen esityslistan. Esitykset/aloitteet pitää toimittaa aluekokouksen esityslistalle viimeistään kaksikymmentäyksi (21) vuorokautta ennen aluekokousta.

Miten valtuustoehdokkaaksi pääsee?
Jäsenyhdistykset eli seurat esittävät ehdokkaita valtuustoon. Ilmoita kiinnostuksestasi valtuustoehdokkaaksi ryhtymisestä oman seurasi puheenjohtajalle tai hallitukselle. Voit myös olla yhteydessä aluevastaavaan.

Miksi aluekokouksiin kannattaa osallistua?
Aluekokouksissa pääset vaikuttamaan oman alueen valtuustoehdokkaiden valintaan tai sinut voidaan valita alueesi ehdokkaaksi Salibandyliiton valtuustoon. Aluekokouksessa voi tehdä aloitteita Salibandyliiton toiminnan kehittämiseksi

Etelä-Suomi
Ke 12.8. klo 18, Arena Center Myllypuro (Red Room), Helsinki.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Pohjois-Suomi
La 15.8. klo 16 Break Sokos Hotel Eden, Oulu.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Länsirannikko
Ti 18.8. klo 18 Leaf Areena, Turku.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.
 
Sisä-Suomi
Ke 19.8. klo 18 Kauppi Sports Center, Tampere.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Pohjanmaa
Ke 26.8. klo 18, Pohjanmaan aluetoimisto, Seinäjoki.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Kaakkois-Suomi
La 5.9. klo 12, Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone, Lahti.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Savo-Karjala
La 26.9. klo 13, Itä-Suomen Liikuntaopisto (ISLO), Joensuu.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Liiton ylintä päätösvaltaa käyttävät jäsenet eli seurojen edustajat liiton kokouksissa, joita ovat liiton varsinainen kokous ja liiton ylimääräinen kokous. Liiton kokousten välisenä aikana jäsenten päätösvaltaa käyttää alueiden edustajista muodostuva valtuusto niiltä osin kuin toimintasäännöissä on määrätty. Liiton hallinnosta vastaa liiton hallitus sekä sen alaisuudessa toiminnanjohtaja ja muut toimihenkilöt.

Valtuusto kokoontuu syyskuussa, liiton varsinainen kokous marraskuussa

Valtuuston kokous siirtyi koronan vuoksi toukokuulta syyskuulle. Valtuuston kokous pidetään lauantaina 12.9. Mikkelissä. Valtuusto käsittelee mm. Salibandyliiton vuoden 2019 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

Liiton varsinainen kokous järjestetään 28.11. Helsingissä. Tuolloin kokouksessa valitaan mm. Salibandyliiton puheenjohtaja ja hallitus vuosiksi 2021-2023 ehdolle asettuneiden joukosta.

Jaa artikkeli