Aki Vilander naisten maajoukkueen valmennustiimiin

TPS-luotsina tunnettu Aki Vilander vahvistaa naisten maajoukkueen valmennustiimiä.

Aki Vilander, 32, on nimetty salibandyn naisten maajoukkueen valmentajaksi. Hän täydentää päävalmentaja Lasse Kurrosen, valmentaja Markus Huhtimon ja maalivahtivalmentaja Juho Meurosen aiemmin muodostaman tiimin.

Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala kertoo Vilanderin roolin valmennustiimissä korostuvan etenkin maaottelutapahtumien välisinä aikoina.
– Hän kantaa jatkossa siitä osuudesta suurimman vastuun. Aki tulee näkymään seuroissa ja olemaan niihin aktiivisesti yhteyksissä, Rantala sanoo.
– Haimme tiimiä täydentämään nimenomaan henkilöä, joka siviilityönsä ja muun tekemisensä ohessa on sellaisessa roolissa käytettävissä.

37287925905_d29ea9ff88_z.jpgVilander on iältään vielä nuorehko, mutta silti jo kokenut valmentaja. Hän on tällä kaudella valmentanut Turun Palloseuran naisten liigajoukkuetta ja sitä ennen neljä kautta TPS:n miesten liigajoukkuetta. Vilander on myös luotsannut Jyväskylän Happeen A-pojat useampaankin Suomen mestaruuteen. Maajoukkuepestistä huolimatta Vilander valmentaa TPS:n naisia ensi kaudellakin.
– Mutta jaetummalla painolastilla kuin nyt, Vilander valottaa suunnitelmia.

Vilander ei tarvinnut pitkää miettimisaikaa, kun päävalmentaja Kurronen esitti hänelle mahdollisuutta valmentaa naisten maajoukkuetta.
– Lasse kysyi, kiinnostaako lähteä voittamaan vajaan kahden vuoden päästä MM-kultaa. Menestys motivoi, totta kai, Vilander sanoo.
– On hienoa päästä tekemään töitä huippuyksilöiden kanssa, ja tiedän, että olen jo valmiiksi samalla kartalla muiden valmennustiimiläisten kanssa.
Töitä Vilanderilla varmasti riittää. TPS:n omissa peleissä maajoukkuepelaajia tietysti jonkin verran näkee vastustajien riveissä. Mutta se on vain hyvin pieni osa kokonaisuudesta.
– Onneksi on videotyökalut käytettävissä ja autolla pääsee paikasta toiseen, Vilander toteaa.

– Akilla on monipuolinen kokemus niin miesten, naisten kuin junioreidenkin huippusarjoista. Hän tuo varmasti uutta näkemystä niin pelin kuin toiminnankin kehittämiseen, päävalmentaja Kurronen uskoo.
– Lisäksi Akin toimenkuva on sellainen, että saamme lisää aikaresurssia naisten maajoukkueen käyttöön. Se on erittäin tärkeää, kun haluamme paremmin tukea urheilijoiden arkea ja tiivistää yhteistyötä seura- ja akatemiavalmentajien kanssa.
– Olen ollut todella tyytyväinen aiempaankin tiimiin. Arvostan suuresti heidän aikaansaannoksiaan, huippu-urheilujohtaja Rantala korostaa.
– Aki tuo nyt mukanaan vielä lisää monipuolisuutta sekä valmentamiseen että päivittäiseen tekemiseen.

Aki Vilanderilla vahvistettu naisten maajoukkueen valmennustiimi on ensimmäisen kerran tositoimissa neljän maan EFT-turnauksessa, joka pelataan Nurmijärvellä Klaukkalan Arkadia-hallissa 27.–29. huhtikuuta.

Lue myös Tiia Ukkosen nimityksestä: Maajoukkuekapteenista joukkueenjohtajaksi

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Anssi Koskinen ja TPS

Jaa artikkeli